Ha az orvos megállapítja UH-on a baba korát, akkor ahhoz számít vagy az utolsó menstruációhoz?
Nálam a 0. uh-n módosított a magzat korán, és utána ahhoz képest számoltak mindent.
Elvileg -a mensi szerint- 8 hetes terhesen mentem először,akkor a mérete alapján 6 hetesnek felelt meg, mivel utána rendesen fejlődött, valószínű később fogant, mint a középidő.
Így a mensi szerint nov. elejére lettem volna kiírva, de nov. 30án szültem.
(Persze ha épp nem a saját dokimnál voltam, mondjuk nst-n, akkor meg magyarázkodnom kellett a szülésznőnek, hogy miért mentem, mikor 34 hetes vagyok mensi szerint , én meg nem vagyok annyira tisztában ezzel az orvosi szakzsargonnal, nem értettem miért nem lehetett normálisan dokumentálni a dolgokat.)
Sziasztok!
Köszönöm a válaszaitokat! :)
Én arról olvastam, hogy az első 12 hétben meg tudják pontosan állapítani a baba korát, mert az első időszakban ugyanúgy fejlődnek, ezrét kérdeztem.
Igy van, az elso 12-14 hetben lehet uh alapjan megnezni a magzat korat pontosan, utana mar nem erdemes. Az elso 12-14 hetben viszont meg foleg ugymond minosegi fejlodesben vannak a babak, meretileg egyforma tempoban fejlodnek, kesobb jonnek az elteresek pl oroklott adottsagok miatt.
Allitolag a legjobban a 10-14. het kozott lehet bemerni, mert a crl-bol lehet kovetkeztetni, a crl-t pedig 10. hettol korabban nehezebb teljesen pontosan merni.
De azert mar elotte is jol lehet kovetkeztetni.
Persze egy pontos kormeghatarozashoz egy pontos doki is kell.
Szia!
Én két terminussal mentem kb.a 30.héttől.A menzesz szerinti már lejárt ezért maradt az uh szerinti ami április 1.A kettő közt 3 hét eltérés van.Most 38 hetes vagyok uh szerint.Menzesz szerint meg már meg kellett volna szülnöm :))
Csak a 12. hétig módosíthatnak!Addig valóban egyformán fejlődnek!
Én mensi szerint most 32 hetes vagyok,uh szerint,vagyis a méretei szerint holnap töltöma 36 hetet!De nem módosít a dokim,mert az első lányunk is nagy méretekkel született,és most is pontosan tudom afogantatásidejét!
Szóval nem módosítanak nálam!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!