Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Jogos a kiakadásom? Várom a...

Jogos a kiakadásom? Várom a véleményeket, mert nagyon bosszús vagyok!

Figyelt kérdés

Az ok, amit már biztosan sokan feszegettek, az orvosok által szüléskor elkért összeg. Hangsúlyozom, hogy elkért és nem elfogadott!!pénz.

Jelenlegi dokim nem keveset, vizsgálatonként 12.000,- Ft-ot kér. Ok, rendben, vállaltam, magánrendelőbe járok.

De, hogy szülésért már közel 100.000,- Ft a tarifa, na ez kiverte a biztosítékomat!!!

Már tudom, hogy keresek mást, mert ezt az összeget egyszerűen nem vagyok hajlandó kifizetni, nem azt mondom, hogy nem adnék, na de nem ennyit! Arról nem beszélve, hogy az utolsó 2 hónapban amúgy is sűrűbben kell járni. Ha összeadom, potom két hónap alatt több mint 200.000,- Ft-ot hagynék ott. Na ezt nem vállalom.

Már tettem itt fel kérdést a Bajcsyval kapcsolatban, mert ez a kórház közel van hozzánk és kaptam is tippeket, úgyhogy keresgélni fogok. De ez is baromi kellemetlen szitu. Mármint szerintem. Nem vagyok az a hepciáskodó típus egyébként.

Vélemények?

2009. jún. 11. 21:16
1 2 3
 11/23 anonim ***** válasza:
100%

Szióka!Hát igen,vannak ezek a dokik és vannak azok,mint az én dokim!én is magánrendelésre járok hozzá,alkalmak:8e.- a szülésnél pedig annyit amennyit gondolok,nincs meghatározva!Majd a mávban fogok szülni és nekem tetszik amit szülőszobalátogatásnál láttam,a dokim is jófej ugyhogy......(remélem minden okéos lesz)

Szerintem tényleg válts,nemhiszem,h késő

27hetes kismami

2009. jún. 11. 22:25
 12/23 anonim ***** válasza:
100%
Szia! Szerintem a 12.000-ből lehetett sejteni, h. kb. ennyi a szülés, nálunk a Bajcsys és a mostani dokimnál is 80.000, de a terhes gondozás is jóval olcsóbb, ha írsz privit, megadom a Bajcsys nevét.
2009. jún. 11. 22:32
 13/23 anonim ***** válasza:
100%

Nekem úgy van magánorvosom, hogy már az elején tisztáztam vele, a magán és sztk rendelésére járok, de nem szülök nála.

Egy: nem dolgozhat ott, ahol szülni fogok (5perc séta vagy 1,5óra autózás nem mindegy, mert ugye a kismama mehet "bárhová")

kettő: nem fizetek azért, hogy szüljek, úgy, hogy Ő ezért kap fizut, meg téríti az OEP.

Ennek ellenére teljesen rendesen végig vitte a terhességem, lelkiismeretesen.

És tényleg csak annyit tettem, hogy közöltem, szülni nem kérlek fel, és ez nem ciki, meg ilyenek.

Amúgy az orvosok ilyen mértékű pofátlansága engem is ki tud akasztani, nem csak a szülészek körében, hanem egyéb területen dolgozókról is tudnék mesélni, sajnos:(

2009. jún. 11. 22:39
 14/23 A kérdező kommentje:

Mindenkinek nagyon köszönöm a hozzászólását és igazatok van mindenben. Tényleg nem gondoltam át ezt az egész pénz dolgot.

A fiamat annó a Máv Kórházban szültem, Dr. Herczeg Szabolcsnál. Viszont neki volt-van ez a bírósági ügye, és nem tudom, de nem szívesen jártam volna hozzá. Bár velünk semmi gond nem volt és a doki is ok volt. Akkor sem mondott összeget, de adtunk neki. A vizsgálatokért sem kért de egy keveset minden alkalommal adtam.

A mostani dokimhoz igen ritkán de évek óta jártam rákszűrésre meg ilyesmikre. Tavaly ő műtött méhszájsebbel. Valahogy jött a dolog, hogy hozzá járok most kismamaként is. Ráadásul szemben a másik dokival, aki a város másik végén rendel, ő itt van a közelben. Nekem ez sem volt mindegy, de persze nem ez döntött.

Hát ennyi.

Igazából attól tartok leginkább, hogy már nem igen fognak szívesen fogadni máshol. Mármint a terhességi korom miatt. De majd kiderül.

2009. jún. 11. 22:42
 15/23 A kérdező kommentje:

a 22:39-es válaszolótól kérdezném:

a szüléskor jól értem, hogy elmentél a közelebb lévő kórházba és annál szültél aki éppen ügyeletben volt?

(vagy fogsz szülni, nem tudom, ez nem derült ki)

2009. jún. 11. 22:56
 16/23 anonim ***** válasza:
Miert a Dr. Herczeg Szabolcsnak milyen birosagi ugye van? Milyen idos ez a doki?
2009. jún. 11. 23:10
 17/23 anonim ***** válasza:

Hát csajok, én a második babámnál elhatároztam, hogy senkinek nem fizetek semmit...

Az sztk-ba jártam terhesrendelésre, bár u.ahhoz a dokihoz. Uh-ra a kórházba kellett menni. Amikor szivárgott a magzatvíz, bementünk és az ügyeletes dokinál szültem. Nem volt semmi probléma, sőt császáros első szülés után sikerült megszülni a másodikat természetes úton.

2009. jún. 12. 01:01
 18/23 anonim ***** válasza:
Az ugyan ahhoz a dokihoz úgy értem, hogy nem az első gyereknél fogadotthoz, hanem az sztk-ban kiválasztottam valakit és mindig ahhoz mentem.
2009. jún. 12. 01:03
 19/23 A kérdező kommentje:
dr. Herczeg Szabolcsnál volt két kismama, akik közül az egyik meghalt, a másiknál a méhét kellett eltávolítani szülés után. Állítólag indította a szüléseket, és rekord mennyiségű szülést vezetett le, mindig az ügyeleti idejében. No komment. De a neten ha beírod a nevét találsz infót.
2009. jún. 12. 08:11
 20/23 anonim ***** válasza:

22:39es vagyok, igen:)

Nálunk a terhesgondozást még Pesten kezdtük, ezért van magánorvosom, mert tudtam, hogy költözni fogunk, a dokifogadást meg kicsit hülyeségnek tartom. (Flór)

Jó gárdája van a szülészetnek, mind az orvosok, mind a szülésznők tudják mit kell tenni.

Így kikerültem azt a problémát, mi van, ha a szülsére eltett pénzhez hozzá kell nyúlni, de a magzatomat és a fejlődését rendesen követte EGY orvos. Pár nap és megtudom, jól döntöttem e.

2009. jún. 12. 08:44
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!