Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Bizonyos helyeken miért nem...

Bizonyos helyeken miért nem csinálnak már AFP-t?

Figyelt kérdés

Ma voltam védőnőnél és mondta, hogy majd ne X helyre menjek nőgyógyászhoz, mert ott már nem állítanak ki AFP-re papírt, hanem Y helyre.

Azért ez milyen már, egyik helyen csinálják, másik helyen nem? Az oké, hogy ez a vizsgálat elavult, de akkor döntsék már el, hogy megszüntetik e vagy sem, de az hogy itt csinálják amott nem, ez milyen már!

2012. márc. 14. 10:45
 1/10 anonim ***** válasza:
Mert már elavult
2012. márc. 14. 10:52
 2/10 anonim ***** válasza:
Első vagyok, szerintem "intézménye" válogatja
2012. márc. 14. 10:52
 3/10 A kérdező kommentje:
az oké, ezt én is tudom, de akkor miért nem szüntetik be mindenhol?vagy másik vizsgálatot tennének kötelezővé, amelyikkel jobban ki lehet szűrni egyes betegségeket.
2012. márc. 14. 10:53
 4/10 anonim ***** válasza:
Nemtudom, lehet, hogy egyes orvosok még hisznek benne, bár lehet nem tőlük függ, nemtudom :(
2012. márc. 14. 10:54
 5/10 anonim ***** válasza:

Nemrég olvastam itt egy korrektnek tűnő választ. Mindenki tudja, hogy elavult, és megbízhatatlan, de kell egy TB támogatott genetikai vizsgálat a terhesgondozás során. Azért pont ez, mert olcsó.

Sok kórházban már a kombinált tesztet is megcsinálják ingyen, de ez nem országos szintű még, mert nagyon drága.

Amúgy meg olyan nincs, hogy kötelező vizsgálat. Odaadják a beutalót,ez kötelező, de senkit sem fognak 6 lóval elvontatni vérvételre. Az én dokim nem kért afp eredményt, így hiába volt beutalóm, el sem mentem, helyette kombinált tesztet csináltattam.

2012. márc. 14. 10:59
 6/10 anonim ***** válasza:
Én sem értem, miért nem szüntetik meg azt a vizsgálatot?! A sok fals eredménnyel csak azt érik el, hogy szegény kismamákat felesleges idegeskedésnek teszik ki. Erre kellene az államnak, egészségügynek költeni, hogy támogassák a kombinált tesztet, ami sokkal megbízhatóbb eljárás.
2012. márc. 14. 11:21
 7/10 anonim ***** válasza:
Csak ahogy írtam, drágább is :-(
2012. márc. 14. 11:27
 8/10 anonim ***** válasza:
én ki akartam hagyni az afp-t, de a doki nem engedte. szerintem jó, hogy pár helyen már nem kérik. (de az tényleg furcsa, hogy miért nem szüntetik meg akkr teljesen)
2012. márc. 14. 11:28
 9/10 anonim ***** válasza:
Az ultrahangos dokim mondta, hogy most "tárgyalnak" róla, hogy megszűnik, de még nem tudni mi lesz helyette, talán egy 3.ultrahang. Nálunk Sz.helyen csak 2 kötelező van.
2012. márc. 14. 12:34
 10/10 anonim ***** válasza:
48%

[link]

Ezért nem csinálják mindenhol.

Ezen azt láthatod, hogy igen nagy az átfedés az egészséges és a kóros terhességek értékei között. És ez az átfedés pont akkora, hogy egy-egy kórház protokolljába még beleférjen ennek a vizsgálatnak az elvégzése, a másikéba pedig már ne. Egyébként a négyes teszt egyik mérőszámaként még abszolút megállja a helyét, ultrahangos kontroll mellett, önmagában viszont semmiképpen nem informatív. Nem elavultnak nevezném - tekintve, hogy nincs ettől kevésbé invazív beavatkozás pontosabb eredménnyel, inkább alkalmatlannak arra a célra, amelyre önmagában használják.

2012. márc. 14. 12:50

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!