Szüléskor a kórházban nálatok is kérnek fiú- és lánynevet egyaránt?
Figyelt kérdés
Én mondtam, hogy lányunk lesz, de kérték és felírták a lehetséges fiúnevet is.
Minden kórházban így működik?
2012. márc. 13. 17:03
1/12 anonim válasza:
Én Szolnokon szültem ott így működik. Mondtam ,h fiú lesz nem is kell a lánynév, de azért kértek lányt is....aztán végül kislány lett:))
2/12 anonim válasza:
Nem, sőt, előre meg sem kérdezték (kétszer szültem, máshol). Mindig akkor kérték a nevet, amikor már megvolt a baba, és még akkor is azt mondták, hogy lehet rajta módosítani, amíg be nem adják a papírt az anyakönyvi hivatalhoz.
Budapest.
3/12 anonim válasza:
Nem. Tőlem csak lány nevet kértek.
4/12 anonim válasza:
Nálunk csak akkor kérnek, ha császár lesz. Apukának akkor be kell diktálni a két nevet, amúgy nem.
5/12 anonim válasza:
Nógrád megyében is kérnek 2 nevet.
6/12 anonim válasza:
Csak egy nevet kellett mondani.
De ez csak a kórházi protokoll, nem számít, amikor megvan a baba, jön az anyakönyvvezető, az számít, amit akkor bemondasz, de ott már tényleg csak egy név kell... :o)
7/12 anonim válasza:
Szombathelyen nem kell, csak ha megszületett a baba.
8/12 anonim válasza:
Nálunk csak fiút kértek, mert egyértelműen látszott, hogy kisfiú.
9/12 anonim válasza:
Szia!!!!Debrecenben a Klinikán császárral szültem,mindkét nemű nevet kellett mondani,amit felírtak egy papírra.Ha spontán szültem volna,akkor csak a baba megszületése után kérdezték volna meg,hogy hogyan fogják hívni a picit.Üdv:Tamy
10/12 anonim válasza:
Nem. Nálunk szülés után kérdezték meg, mielőtt elvitték öltöztetni, hogy akkor mi legyen a neve? De nem is nagyon volt fiú nevünk, szóval fogalmam sincs,mit mondtam volna. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!