Tényleg nem szabad májat enni terhesen?
Ki mondta? Nyugodtan ehetsz bármit, a nyers és a penészes dolgokat kell kerülni csak.
2012. márc. 13. 16:52
2/14 A kérdező kommentje:
most olvastam h az A-vitamin tartalama miatt árthat a babának...:(
én ettem többször is. Szerintem még jó is mert sok benne a vas, én májkrémes szenyót is sokat eszem, és húsvétra rendeltem libamájat:)
2012. márc. 13. 16:55
A mennyiséggel van a baj.... ha hetente-két hetente eszel egy keveset, az vastartalom miatt hasznos. De mivel mégiscsak ott tárolja a szervezet a méreganyagokat, ezért nagy mennyiségben tényleg rossz hatással lehet a terhességre.
Ettől nem kell megijedni!!!! Mostantól figyelj oda kicsit jobban, ennyi.
Gratulálok a babához! :-)))
2012. márc. 13. 16:55
Így van,azért nem ajánlják a túlzott máj fogyasztást,mert az a méreganyag kiválasztó szerv,ergo raktározza is.Nekem most hozott a tesóm vidékről disznóvágásból kenőmájast,csorog a nyálam,de nem mertem enni(11 hetes vagyok).Ismert helyről,ráadásul mangalica.Lehet,hogy egy kicsit eszem belőle,úgy megkívántam...
2012. márc. 13. 16:59
Akkor ennyi erővel sárgarépát sem szabadna enni mert abban a legtöbb az a vitamin. sok mindent túlzásba visznek manapság. Lehet h ha rendszeresen ennél a vitamin kapszulát, az nem lenne optimális, de az h ebédre megeszel egy adag csmájat semmit nem nyom a latba,jó étvágyat!
2012. márc. 13. 16:59
7/14 A kérdező kommentje:
na,most olvastam h majonézt se szabad.. nem sokat ettem csak egy kis tányér franciasalátát,de mots tiszta ideg vagyok..:( van valahol egy lista h mit nem szabad??
Nagyon egyszerű:
-nyers hús
-nyers tojást tartalmazó ételek (a tubusos majonéz nem tartozik ide, csak a nyers tojássárgás házi)
-pasztörizálatlan tejet tartalmazó termékek
Ezeket is csak elővigyázatból, mert ugye a szalmonella nem kéne egy kismamának. Ez csak annyit jelent, hogy elkerüljük az eshetőségét, hiszen a szalmonella azért igen-igen ritka, de előfordulHAT, ezért az elővigyázatosság.
A májról meg már leírták, amit tudni kell...
Nyugi!
:o)
2012. márc. 13. 17:06
9/14 A kérdező kommentje:
Szerintem szabad enni, csak mértékkel. Ugyan ez a szitu a hallal is. Abból is szabad, csak mértékkel.
2012. márc. 13. 18:28
Kapcsolódó kérdések: