Kismamák, mikor találtátok ki a születendő baba nevét?
Én a 18. heti uh-ra már mindkét gyerekem nevét tudni szerettem volna, mert onnan már úgy jöhettünk ki, hogy néven tudtuk szólítani. :) Tehát mire a neme kiderül szeretem, ha meg van a név. Már terhesség előtt ízlelgettük, de uh előtt döntöttünk.
Most 6 hetes vagyok a harmadikkal és már gondolkozunk a lehetséges neveken - mint mindig :) - de végleges majd a 18. uh környékén lesz. :)
ma 16:38-nek! :)
Előző vagyok, csak most olvastalak, hát mintha én írtam volna azt a hsz-t is. :)
Mi csak akkor kezdtünk el konkrétan neveket választani a férjemmel, amikor megtudtuk a nemeket. Ez kb. a 17-18. héten volt. A 18. heti 2. genetikai UH-on nekünk már 99%-ra mondták a nemeket, nem is tévedtek.
A fiú nevén nagyon sokáig vacilláltunk, a férjem olyan neveket akart, amik nekem nem igazán tetszett. Volt egy konszenzusos nevünk elég sokáig, de valahogy mégsem éreztük 100%-oasn az igazinak. Végül a szülés előtti este döntöttünk (én akkor már a kórházban voltam toxémia miatt, másnap reggel volt program császárom).
A lánynevekkel könnyebb volt, 2 kislányunk van, de szerintem akár 5 lánynevet is tudtunk volna választani. Az egyiket én választottam, a másikat a férjem, de mindegyikünknek tetszett a másik választása. Az én választásom igazából már akkor megvolt, amikor még abszolút nem voltam terhes, csak nem voltam benne biztos, hogy férjemnek is tetszeni fog majd ez a név.
Voltak olyan nevek is, amelyek mindkettőnknek tetszettek volna, de a vezetéknévvel nem passzoltak. Illetve azt sem akartuk, hogy ugyanolyan kezdőbetűs neveik legyenek a gyerekeinknek.
Amikor a Beugró c. adásban megláttam először Pokorny Liát.
Imádom a művésznőt! És mikor a párommal megismerkedtem, akkor kiderült, hogy ő is.
Először az Aurélia néven gondolkoztunk, de a Lia dallamosabb volt a családnevünkkel.
A második nevét pedig a keresztanyjáról kapta.
Utolsó vagyok.
Egyébként mi csak a 7. hónapban tudtuk meg, hogy lányunk lesz.
Ha fiúnk lett volna, akkor Bence Alex lett volna.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!