Miért kerül olyan sokba az őssejt levétel?
Figyelt kérdés
Ma láttam egy riportot ezzel kapcsolatban, azt mutatták, hogy a szülők már egy csomaggal mentek a kórházba szülni, és a csomag egy kémcsövet, valamint a vér tárolására alkalmas zacskót tartalmazott. Miért kerül a levétel 200-300 ezer Ft-ba? Mi kerül ezen ennyibe?2012. márc. 12. 18:46
1/9 anonim válasza:
A levétel és a tárolás nem indokoná ezt a sokak által megfizethetetlen költséget. Szerintem éppen az a cél, hogy csak a kiváltságos anyagi helyzetben élők élhessenek ezzel a lehetőséggel.
2/9 A kérdező kommentje:
Igen én is ezt gondolom, hogy lassan csak a gazdagok kiváltsága lesz az egészséges élet! Ez elég szomorú!
A tárolás még kifizethető is lenne, kb 15 Ft/év.
2012. márc. 12. 18:58
3/9 anonim válasza:
Mert a vélt biztonságért sokak fizetnek, bármennyit. A férjem orvos, jól ismeri a témát, a jelenlegi helyzet szerint vajmi kevés eséllyel használható az ilyen minta, főleg Mo.-n. Azért ilyen drága, mert színtiszta üzlet.
4/9 anonim válasza:
Én is tegnap láttam a tv-ben egy ezzel kapcsolatos műsort. Nagyon megtetszett, hasznosnak találtam. Utánanéztem a neten, hát...megdöbbentem. Sejtettem, hogy nem olcsó, na de hogy 300 ezer Forint...Sajnos, az egyszerű embereknek nem adatik meg a lehetőség, hogy ha baj van, legalább tudjanak segíteni a gyermeküknek.
5/9 anonim válasza:
Mi gondolkodtunk rajta két évvel ezelőtt, amikor a kisfiam született, hogy levetetjük, de egy orvos barátunk mondta, hogy nagyon kevés esetben, szinte semmire nem tudják még ezeket a mintákat felhasználni, szóval nincs értelme ennyi pénzt fizetni érte. Azért abban az esetben levetettük volna, ha egyáltalán nem számítana az 300-400 ezer forint.
6/9 anonim válasza:
Mi levetetjük, mert lehet, hogy nem lesz rá szükség, de ha mégis baj lenne, akkor legalább az esélyt megadtuk.
Egy olyan céget választottunk, ahol 169 ezer Ft-ba kerül,és 12 havi kamatmentes részletre lehet kérni a fizetést (ez havi 14000 Ft körül van)ami szerintem kibírható. Az éves tárolás 11900 Ft. Ja és a lényeg, hogy csak abban az esetben kell fizetni, ha a levett minta a tároláshoz szükséges mennyiségű sejtet tartalmazza. A levételhez szükséges csomagot, hűtőakut, stb. ingyenesen hozták ki.
7/9 anonim válasza:
Kedves Utolsó! Ez nem egy szlovák cég?
8/9 anonim válasza:
Cord Blood Center a cég neve, és a levett mintákat Szlovákiában tárolják. Mi az interneten keresztül léptünk kapcsolatba velük, ezért még kedvezményt is adtak, ha jól emlékszem 5%-ot.
9/9 anonim válasza:
Tény, nem olcsó. Nekünk szerencsére elég jelentős összeg gyűlt össze az egészségpénztári számlánkon, melyhez szinte nem is nyúltunk eddig. Januárban lehetett választani a cafetéria keretében nyújtandó összeg elosztásáról és ezt ennek tudatában tettük már meg. Így, évente fizetve a tárolásért, szinte egy fillérbe sem kerül. Minden az EP-ről megy. Inkább erre költsek, mint gyógyszerre!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!