Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Ti elvetetnétek a gyermeketeke...

Ti elvetetnétek a gyermeketeket, ha az orvos azt mondaná, hogy beteg lesz a baba? Azt mondják, hogy a 24. hétig, de hát ez egy kicsit durva, nem? Mármint egy 24 hetes baba már nagyon kis fejlett.

Figyelt kérdés
2012. márc. 7. 23:13
1 2 3 4
 21/34 anonim válasza:
68%

Szia!

Igazad van, egy 24 hetes baba már annyira fejlett, hogy ha valamiért ekkor jönne világra, már 50% esélye lenne az életben maradásra megfelelő orvosi ellátás mellett.

Én nem vetetném el - ha másért nem, akkor azért, mert nekem megadta Édesanyám ezt az esélyt. Engem el akartak vetetni az orvosok, de ő kiállt mellettem.

Egyébként mit mondanak, mi baja a babádnak?

2012. márc. 8. 15:00
 22/34 anonim ***** válasza:
38%
Kedves Kérdező! Nagyon megérintetted a kérdésed, a baba korából kifolyólag. A családomban született 24-25. hétre egy 500 g alatti baba és hála a Gondviselésnek, az orvosok megfeszített munkájának és a baba élve akarásának, életben maradt, szépen fejlődik és úgy tűnik, minden rendben kifejlődött. Ez nem teljesen válasz a kérdésedre, de én láttam már ekkora babát (súlyban ekkorra már nagyobbnak kellett volna lennie) és nem kérdés, hogy fejlett-e, mert az! Bár én már az első pillanattól azt mondom és tudom, hogy egy ember fogan meg az anyában, így nincsen joga ahhoz, hogy megölje az anya, pláne, hogy a saját gyerekéről van szó. És nem 100%, hogy beteg lesz, de ha az is lesz, rengeteg dolgot tanulhatsz meg Általa! Tartsd meg! Sok erőt és ÉLETBEN való hitet kívánok Neked, tudva, hogy rengeteg nehézséggel járhat is a gyermek vállalása.
2012. márc. 8. 16:10
 23/34 anonim válasza:
22%
Elvetetni a gyermeket? Nekem sose jutna eszembe kioltani egy emberi életet. Attól, hogy még beteg, már ő is egy élet, és neki is van lelke, ugyanúgy, mint akik már megszülettek! Nem vetetném el, ha beteg lenne.Biztos, hogy úgy is szeretném. Persze, sokat kell majd foglalkozni vele és megpecsételi majd az egész életedet, de örülni fogsz, hogy megtartottad, hidd el! Mindenképpen tartsd meg!
2012. márc. 9. 12:23
 24/34 anonim ***** válasza:
100%
Elmondom az én történetemet 5 hete még a kis fiam itt volt velünk ma már nincs sajnos ő beteg lett volna,nagyon nehezen de mi úgy döntöttünk hogy nem tartsuk meg mivel nekünk fent állt az a veszély is,hogy halva születik a pici fiunk.Háromszor indultunk el a kórházba mire el is jutottunk odáig mind ez a 15.héten történt.Soha nem lehet feldolgozni mert ő mindig a mi kicsi fiunk marad.A kis angyalkánk.
2012. márc. 10. 14:41
 25/34 A kérdező kommentje:
Borzasztóan sajnálom, ami Veletek történt, gondolok Rád és arra, hogy mielőbb legyen kisbabád, ez biztosan így lesz. Addig is próbáld meg feldolgozni ezt. Remélem a párod melletted áll.
2012. márc. 10. 14:43
 26/34 anonim ***** válasza:
Köszönöm.Igen mellettem áll nagyon nehéz neki is,és remélem,hogy igazad lesz és hamar újra beköszönt nálunk is a rég várt boldogság.
2012. márc. 10. 15:17
 27/34 anonim ***** válasza:
100%

Kedves utolsó! Sajnálom a Babátokat!

Nekünk is meg kellett hozni egy ilyen döntést egy éve. A mi kisfiunk is beteg lett volna, sajnos egyételmű volt az uh alapján... :-( Mi 17 hetesen búcsúzunk el Tőle...

Első Baba lett volna! Nagyon nehéz volt,de szerencsére a Kistesó nem váratott túl sokat magára, a heten lesz 11 hetes.

Kedves kérdező! Neked hány hetes a Babád? Megkérdezhetem, mit diagnosztizált Nálatok a doki?

2012. márc. 20. 13:55
 28/34 anonim ***** válasza:
100%
Utolsó vagyok, azt elfeljetettem írni, hogy nem olyan betegség volt mint pl a Down, amivel még fel is nőhet a Pici, hanem születés után életképtelen lett volna. Kb 10 percet kapott volna az Élettől.... :-(
2012. márc. 20. 13:59
 29/34 anonim ***** válasza:
Nagyon örülök neki,hogy nektek ilyen hamar sikerült a kis tesó!!!!!És nagyon sajnálom,hogy nektek is átkellet élni egy picur elvesztését!Remélem nálunk is hamar beköszönt a boldogság.Jó egészséget kívánok nektek!
2012. márc. 21. 17:27
 30/34 anonim ***** válasza:
100%

Igen elvetetném ahogy előttem is írta már valaki ez nagyon nagy megterhelés lehet anyagi szempontból az egész családnak, az apa leléphet a család széthullhat, elszegényedhet, és sajnos Magyarországon ez a jellemző...:(

Az a véleményem hogy itt még az egészséges emberek, gyerekek, jövője, élete, is bizonytalan, kiszámíthatatlan, nem tervezhető. Voltam gyakorlaton ilyen intézményben és azt az életet körülményt nem akarnám a gyermekemnek.

2012. jún. 7. 14:51
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!