Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » 19-20 hetesen mennyire veszély...

19-20 hetesen mennyire veszélyes repülőre ülni?

Figyelt kérdés

Viccesek kedvéért nem azért mert lezuhanhat!

Nem tudom tervezhetünk-e külföldi nyaralást így babával a pociban! Vélemények?

2009. jún. 9. 16:29
 1/4 anonim ***** válasza:
Tervezni tervezhettek. DE! Tudnod kell, hogy x hét után már nem kötnek terhes nőre utazási biztosítást. Illetve a babára külön nem lehet. Meg kell jól gondolni ér-e annyit, ha netalán (ne legyen) valami baj van...
2009. jún. 9. 16:32
 2/4 anonim ***** válasza:

Én repültem 11, 12, 28 és 29 hetesen. 28.héttől kell repüléshez igazolás. Amúgy nem veszélyesebb mint máskor, nyilván nem kell megszakadni nehéz bőröndök alatt, meg ilyesmi, ami amúgy is tilos terhesen. Maga a repülés semmilyen gondot nem okoz. Én magam azért 30-32. hét után nem vállaltam volna be az tuti, így is összerázott a sok turbulencia, pedig soha, de soha nem volt még hányingerem a gépen. Lehet nincs köze ehhez a terhességnek, de lehet igen, mert 28-29 hetesen a baba már elég nagy, a gyomor, belek minden át van rendeződve, és lehet ezért jártam így. Mástól is hallottam ilyet, 33 hetesen repült és rettenetesen összerázta a turbulencia.

Tehát összességében nem veszélyes, ha maga a terhesség komplikáció mentes. Az utazási feltételeknek nyilván meg kell felelni, tehát 28.hét után kell 5napnál nem régebbi orvosi igazolás, stb.

2009. jún. 9. 17:02
 3/4 anonim ***** válasza:
Szia! Én 16 hetesen repültem Miamiba, ami azért nem kis távolság. Semmi bajunk nem lett, csak bedagadt a bokám, ami másnapra el is múlt. Vegyél fel kompressziós harisnyát és próbálj meg ácsorogni és sétálgatni a repülőút alatt. És sok vizet inni. Jó utat!
2009. jún. 9. 17:48
 4/4 anonim ***** válasza:
Én most vagyok 22+4 és a jövőhéten utazok Görögország egyik részére (akkor már betöltött 24 hetes leszek. Abszolút nem izgulok és 30 hetesen jövök vissza. Igaz ismerem a helyet, mert 7 évig ott dolgoztam, és azértis megyek, mert a férjem most is ott van, így őt megyek meglátogatni. Inkább az a lényeg (szerintem), hogy informálód a helyről, hogy van e ott kórház, nőgyógyász és persze ha beszélsz nyelvet(eket) akkor nem gond. Plusz ha utazásiirodával mész, akinek van telepített idegenvezetője, ő végig a segítségedre KELL, hogy legyen ha épp szükséged van rá.
2009. jún. 9. 18:11

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!