Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » 90 napos terhesség után...

90 napos terhesség után adókedvezményt hogy kell intézni?

Figyelt kérdés
Már 23 hkm vagyok, és most rebesgetik, hogy van ilyen, hol és hogyan tudom igénybe venni? Visszamenőleg is megkapom?
2012. márc. 5. 16:41
 1/6 anonim ***** válasza:
Szólj a munkahelyeden az ügyintézőnek!
2012. márc. 5. 16:42
 2/6 anonim ***** válasza:

Nődokitól kérsz igazolást, hogy x. hó y-án 91 napos terhes voltál, ált. ezt kérik. Munkahelyen kell kérni csalási adókedvezményről papírt, Te, párod kitöltited, leadjátok, amelyikőtök kéri.

Itt is van ilyen doksi: családi kedvezményt keres van pdf meg doc formátumban. De han van munkahelyetek (már aki igénybe akarja venni), ott is adnak, nekünk a munkaügyön, főnök biztos tudja, mert akinek gyereke van, az is kap.

Lehet visszamenőleg csak a jövő évi adóbevallás után kapod meg, de az e havit megkaphatod, ha bérszámfejtés előtt leadod.

2012. márc. 5. 16:47
 3/6 anonim ***** válasza:
Az adóbevallásba kell beírni és nyilatkozni a várandósság tényéről. Ha a munkáltatód csinálja, akkor add neki oda a nőgyógyásztól kapott igazolást, hogy mikortól vagy rá jogosult.
2012. márc. 5. 16:48
 4/6 anonim ***** válasza:
Utolsó vagyok, azt elfelejtettem, hogy ez évre a munkáltatódnak kell leadnod a nyilatkozatot, hogy igényled, de valszínű, hogy csak ápr.-tól kapod meg. És visszamenőleg 01-03. hóra majd a jövő évi adóbevallásban igényelheted, érvényesíttetheted. A fogantatástól számított 91. napja a terhességednek, nem esik decemberre?, mert akkor jár még 2011-re is egy hónapra.
2012. márc. 5. 16:52
 5/6 anonim ***** válasza:
De csak a 3. gyereknél jár....legalábbis én úgy tudom..
2012. márc. 6. 13:39
 6/6 anonim ***** válasza:

Dehogy is!

Az első gyereknél is jár!

2012. márc. 6. 16:19

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!