Hogyan mondjam meg neki?
A párommal 4 éve vagyunk együtt, de mostanában elég viharos a kapcsolatunk. Mind a ketten feszültek vagyunk, alig van időnk egymásra. A párom fél éve kijelentette, hogy ő nem akar gyereket, mert óriási felelősség és neki nincsen türelme hozzájuk.
Viszont két hete pozitívat teszteltem, miután másfél hete késett a menstruációm.
Fogalmam sincs, hogy ezek után hogyan közöljem vele a tényt, hogy apa lesz.
Védekezni védekeztünk, mégis sikerült összehozni a dolgot.
Eszem ágában sincsen elvetetni, viszont szeretném elkerülni az újabb konfliktust.
Hogyan tudnám úgy elmondani neki, hogy ne legyen konfliktus?
A válaszokat köszönöm!
Ha viharos a kapcsolatotok,akkor felelőtlenség egy gyereket szülni! Attól csak rosszabb lesz a kapcsolat. Főleg,ha a párod nem is akar gyereket.
Mondd el neki,hogy terhes vagy nyíltan. Ha nem akarja megtartani,akkor gondolj a gyerek sorsára. Ha megszülök,és egyedül akarod nevelni,lesz-e miből? Nem csak a csecsemő kerül sok pénzbe,hanem minél nagyobb,annál többet kell rákölteni. Nyomorba,apa nélkül nevelni egy gyereket,az a gyerek érdekét szolgálja?
Nem vagyok abortusz párti,de ilyen esetben nem tartanám meg.
A szituáció kb. ugyanez volt. Én elmondtam neki, hogy késik a menzeszem és elmegyek dokihoz, mert nem tudom mi van. (akkor még tényleg nem tudtam, hiszen védekeztünk, előtte súlyos nőgyógyászati problémám volt). Aztán a dokinál kiderült hogy már 9 hetes terhes vagyok. Hazamentem, 2 napig nem tudtam hogy mondjam el neki. Szörnyű érzés volt. Aztán ő bökte ki: terhes vagy? Nem volt könnyű, tényleg hirtelen jött, a legrosszabbkor, de az eszünkbe sem jutott, hogy ne tartsuk meg. Azóta 20 hós ördög, imádjuk :)
Tudom nem könnyű, de állj elé és kezd el szépen: szivem késik a menzeszem....
akkor már a nyolcadik hétben jársz, ha jól számolom, lassan itt az ideje elmondani. :))
sokat nem tudsz variálni: a legjobb, ha elé állsz, és közlöd vele, hogy apa lesz. ha nagyon erős ellenérzései vannak, bármit is mondasz, elsőre minden bizonnyal megdöbben, és ki fog borulni. erre inkább neked kell felkészülni, de ne húzd sokáig szerintem!
Hány évesek vagytok?
Amúgy szerintem ne kertelj, mert azt a férfiak utálják. Azt fogja hinni, manipulálni akarod.
Arra szerintem készülj fel, hogy megvádol azzal, nem is véletlen volt :-( Próbálj erre nyugodtan reagálni!
Azt is mond el, hogy te szeretnéd megtartani - azt egyenlőre ne kösd az orrára, hogy mindenképpen; érezze úgy, hogy közös döntés lesz, számít a véleménye :-)
Sok türelemre lesz szükséged!
Sok sikert! :-)
Nálunk hasonló a helyzet, legalábbis abban, hogy a férjem azt mondta, nem akar még egy gyereket. Ezt többször kijelentette baráti és családi körben. Ezek után nem firtattam a dolgot. De aztán elgondolkodtam, hogy bakker a gyerekünknek tesó kell. És őszintén szólva én is. Így őrlődtem magamban pár hónapig, addig összeszedtem magam egészségügyileg is, és végül egy esti együttlét után megkérdeztem, hogy mit szólna hozzá ha.... Teljesen jól fogadta, a szemében épp az ellenkezőjét láttam annak, amit korábban mondott a barátoknak és a rokonoknak. Olyan volt a tekintete, mint aki már ezer éve erre a kérdésre várt. Persze lehet, hogy ő is észrevette már rajtam, hogy valami nem stimmel. :)
Mindenesetre belevágtunk, hamar kopogott a gólya. És már nagyon várja a szülést.
Egyébként mennyi idősek vagytok?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!