A barátnőm lehet h méhenkivüli terhes. Ebből lehet komojabb gond? Szóval h megmarad a pici?
A méhen kívüli terhesség azt jelenti, hogy az embrió nem az anyaméhbe, hanem máshová, általában a petevezetékbe ágyazódik be. Ez az állapot ÉLETVESZÉLYES, mivel a növekedése során szétrobbantja a petevezetéket. Ezeket a babákat nem lehet kihordani, pár hét után nem életképesek, és ha nem szakítják meg sürgősen a terhességet, az anya is veszélybe kerül..
Ma már ultrahanggal megállapítják, és megteszik a szükséges lépéseket.
(Zárójelben jegyzem meg, hogy ez azon kevés esetek egyike, amelyikben tudtommal még a keresztény egyházak is támogatják a terhességmegszakítást.)
Majd írd meg, mi lett a barátnőddel.
Ha valóban méhen kívüli terhes, akkor nem maradhat meg a baba, de nekem van egy ismerősöm, akinek tutira mondták a méhen kívülit, már az időpont is megvolt a műtétre, aztán mégiscsak jó helyre került a végén. Egy nagyon jó ultrahangos orvos állapította meg a méhen kívülit, bár ha jól emlékszem csak abból, hogy a méhben nem találta, a petevezeték meg meg volt vastagodva. Szerinte elvándorolt a méhbe az embrió, de lehet, hogy szimplán kisebb volt a terhesség és nem látta. Azóta már másfél év körüli nagylány.
Nekem volt méhen kívülim, műtöttek is, de szerencsére a petevezetékemet nem kellett kivenni. Azóta már 2 gyermek anyukája vagyok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!