Mennyit adsz vagy adtál szülés után a dokinak?
nekem a dokim nem mondott árat.csak annyit hogy havonta egyszer magánrendelésre menjek el (alkalmanként 8000ft.).
most próbálom úgy összehozni a magánrendeléseket meg a kórházi talikat hogy max 3 hetente kelljen talizni.mondjuk a kórházi taliknál eddig egyszer voltam és adtam neki 5000-ret.de ha majd úgy jön ki a dolog akkor a kórházi talikért nem adok neki.
szülésre se mondott árat,csak annyit hogy rám bízza.úgy gondoltuk a férjemmel hogy max 40-50ezer meg egy üveg borocska.de ha mondjuk nem jön be szüléskor hozzám akkor nem hiszem hogy adok neki.akkor inkább csak egy 10-est a szülésznőnek vagy az ügyeletes dokinak ha rendes lesz.
Én végig fizettem a terhesgondozásért, ezért úgy gondoltuk, ha nem mond fix összeget, akkor megkérjük, jöjjön be, ha mond, akkor meg ne jöjjön.
Nem mondott, azt mondta, szerinte a hálapénznek nincsen tarifája, ha úgy gondoljuk hálásak vagyunk és szeretnénk adni, adjunk, hiszen ő is pénzből él, de ha nem engedhetjük meg magunknak, akkor ne adjunk, lesz annak a pénznek más helye.
Nagyon bírom amúgy, jó fej doki:)
Végül 20-at kapott, és a mai napig tünemény velem. A másodikat is nála fogom szülni:)
Kedves 10-es.
Mi sem vagyunk milliomosok. A gyerekeimért viszont mindent megteszek! Nekem fontos, hogy biztonságban jöjjön a világra egy tapasztalt és megbízható orvos segítségével, aki most már engem is jól ismer, tudja minden egészségügyi gondom-bajom. És bármikor hívhatom, ha kérdésem vagy problémám van.
A szegény vs. nem szegény elég erős kiforgatás. A semmire nem szabad a mai világban gyereket vállalni. Mi is korábban vállaltuk volna a kistesót, de volt pár évünk, amikor a nagyobb gyerek látta volna kárát, ha bevállaljuk. Amíg lehet gyűjteni kell, és lemondani dolgokról (pl.: ritkábban mentem fodrászhoz). Én sem szórakozásból dolgozom a 38. hétig. Szívesen elheverésznék helyette itthon, de mivel nem érzem terhelőnek a munkám, így az utolsó időkig maradok. Ez pont elég arra, hogy a szülésre szánt összeget összerakjuk. Minden más pedig már készen várja a babát, amiért megdolgoztunk keményen.
Sziasztok,lányok!
Valahol azt olvastam ,h egyre több kórház betiltja azt h magánorvossal szűlj.
Mindig az ügyeletes kell levezesse és nem jöhet be egy másik orvos,csak mert Te lefizetted és beindult a szülésed.
A neten olvastam a cikket és azzal magyarázzák ezt a döntést,hogy az egyes orvosok nagyon túlterheltek voltak,mert a magánrendelőből mentek a kórházba és sokan nem tudták adni magukat úgy mintha pihentek lettek volna.
Most én is kismama(7 hetes) vagyok és keresgélek dokit,de akivel a fiamat szűltem,annyira elfoglalt,h megijjedtem.
Sokszor a korházban reggeltől másnap estig benn van,plussz a magánrendelőjébe.
Családja van otthon 1 gyereke ,szóval nem hiszem h ennyi feladatot JÓL eltudjon látni.De a pénz amit kap az rengeteg,mégse elég neki.Elgondolkodtató...
Kedves 16 -os. Azt hiszem te kicsit el vagy tévedve. Nem tudod mi az a szegény! És nem is kellene őket lenézni. Tudod sok olyan nő van akit elhagy a párja terhesség alatt, sok olyan van ahol csak az egyik fél talál munkát stb. Örülj neki,hogy neked megvan mindkettő! De te meg ne nézd már le őket légyszíves ,hogy ne vállaljanak gyereket. Nem erről van szól. Hanem ha ésszel nézed akkor az orvosnak szánt 100-200 ezer ft-ból pl.megtudják venni a babakelengyét.Nem azt írom,hogy a gyerek éhezni fog vagy nem lesz cipője. De képzeld más ezért a pénzért 2 hónapot is dolgozik.
Nem azzal van bajom aki fogadott dokinál szül és úgy ad. De sajnos azok az orvosok akik már ennyire hálapénzre utaznak és ügyeletesek, lenézik azokat akik nem tudnak jattolni. Nekik ez a munkájuk. Kutya kötelességük lenne úgy elvégezni ahogy anno megesküdtek rá!!!! És én úgy tudom abba nincs hálapénz....
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!