Ha a 34. héten kórházba kerülök, akkor nem igényelhetem csak szülés után a tgyást? Mert addig táppénzen leszek amíg meg nem szülök?
Jövedelem függő, de igazából jobban jársz, ha a szülés napjától igényled a tgyás-t. Úgy onnan ketyeg a fél év, és, a magasabb összeg nagyon jól jön, amíg az ember megtanulja, hogy mennyi is a pelenka, a kis ruha..., ne adj' Isten a tápszer ára. Mert ugye a tgyás összege magasabb, mint a táppénzé.
De nem okoskodni akartam, bocsánat!
Nem az a lényeg, hogy a tgyás legyen a táppénznél több, hanem az, hogy a gyed legyen több, mint a táppénz.
Értelemszerűen ha a tgyást hamarabb kezded, akkor több ideig kapod a gyedet - így ha a táppénz magasabb, mint a gyed, akkor érdemes szülésig táppénzen maradni, így egy hónappal tovább kapod a magasabb összeget.
Mennyi jövedelem után kapod a táppénzt?
Köszönöm szépen a válaszokat! Ezeket tudom.
Hanem kórházba leszek szülésig, és akkor tudom igényelni a tgyást? mert a kórházi bent létem alatt táppénzre vesznek, és akkor nem tudom igényelni a tgyást.
ÓÓÓ, lehet rosszul fogalmaztam :( Meg most is. :(
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!