Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Derékfájás? De ilyen korán?...

Derékfájás? De ilyen korán? Mi lesz később?

Figyelt kérdés

14 hetes kismama vagyok.

10. héten kezdődött a derékfájás, napközben annyira nem vészes,viszont estére eléggé fáj. És már a hátamon sem tudok feküdni. Mi lesz később????

Vagy csak becsípődhetett valami,vagy a babó nyomna valami ideget???

2012. febr. 29. 12:32
 1/7 anonim ***** válasza:
A baba még nem nyom semmit, mert nagyon kicsi. Alakul a szervezeted, készül a szülésre. Nyugi, nem lesz mindig így.
2012. febr. 29. 12:36
 2/7 anonim ***** válasza:

Ez inkább olyan menstruáció-szerű derékfájás, nem?

A baba tényleg nem nyomhat még semmit.

De azt írod, estére jön elő igazán. A megoldás: pihenni kell, ha lehet. Nem tudom mivel telik a napod, de sajnos a várandósság "másállapot", ezért vannak és lehetnek még kellemetlen tünetek, nagyon ritka az a szerencsés kismama, akinek "csak a hasa nő", és semmi más panasza nincs. El kell viselnünk egy s mást...

Kitartás!

2012. febr. 29. 12:41
 3/7 A kérdező kommentje:
16 hónapos kislányommal vagyok itthon, délután amikor alszik,akkor szoktam kicsit lazítani,leülök netezni,olvasok, ilyesmi....
2012. febr. 29. 12:57
 4/7 anonim ***** válasza:

Akkor nincs több kérdésem. :o)

Nem tudom mennyit emelgeted a nagyot, de azt próbáljátok elkerülni.

Én személy szerint arról tudok beszámolni, hogy minél többedik terhesség, annál több a panasz is. :o(

A becsípődést egyébként azért nem tartom valószínűnek, mert az minden napszakban azonosan fájna, és valószínűleg egy adott mozdulatra kegyetlenül, egyébként pedig nem vagy csak kevéssé...

2012. febr. 29. 13:06
 5/7 anonim ***** válasza:
termelődik a relaxin hormon, lazul a vázrendszered, emiatt a súlyt is nehezebben viseled. Figyeld meg, azt hiszed, hogy birod azt a táskát, sőt, eszedbe se jut, hogy az akár nehéz is lehet, hiszen már ez is könnyebb, mint amit máskor cipeltél, mégis: este fáj a derekad. és másnap reggel, meg másnap este is. de ha egy pár napig nem cipelsz semmit, és többször vagy vízszintesben, két három nap, és egész használható a derekad is. Én terhesség alatt nagyon derékfájós lettem, a recept: ne cipekedj, ne gyalogolj túl sokat. Ennyi. Ne terheld magad, pihenj.
2012. márc. 2. 14:18
 6/7 anonim ***** válasza:

Akkor én szerencsésnek mondhatom magam(kop-kop-kop)

3. tehességem, és most is sokszor elfelejtem, hogy egy baba nő a pocimban:)

A hátam és a derekam nekem is szokott fájni, szülés után meg pláne. De vígasztal hogy az ég világon semmi más panaszom nincs.

Azt tanácsolom legyél a lehető legtöbbet vízszintben. A sok ülés sem tesz jót.

2012. márc. 2. 14:58
 7/7 anonim válasza:
Nekem nagyon ismerős a helyzet: harmadik terhességemmel kb. 10 hétig (azaz 14-24ig) volt nagyon derékfájásom. A végére már azt sem tudtam, hogyan feküdjek, hogyan üljek esténként. A védőnőm szerint a méh nyomott valamilyen ideget, de ahogyan a babuci nőtt, a méhem emelkedett, és megszűnt a fájdalom. Szerintem igaza lehetett, mert teljesen magától szűnt meg. Kitartás!
2012. márc. 3. 21:25

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!