Miért mérik egy héttel kisebbnek a babámat mint amennyi idős? Tudom mikor volt ovulációm és mikor fogant, mégis egy héttel kisebbnek mondják.
az átlaghoz képest nézik, és azért vannak egyéni eltérések, amik teljesen normálisak. szóval ne aggódj!
az én babámat meg 1-2héttel nagyobbnak mérik mindig. azt mondta a dr, h.ezzel nem kell foglalkozni. nem hiába születik vmelyik baba 2,5kg-mal, míg másik közel 4kg-mal.
Passz. a 10-14. het kozott szinte napra pontosan be lehet loni a terhesseg korat, ha nagyon pontosan mer a doki. CRL-t hasznaljak erre.
Elotte is lehet, de akkor meg nehezebb igazan potosan merni, utana pedig mar azert nem jo, mert a genetikai elteresek kiutkoznek a babakon, nem fejlodnek egysegesen.
Ha neked a 10-14. het kozott is volt mar egy het elteres es 100%-ig biztos vagy az ovulacioban, akkor talan elmert a doki.
13 hetes vagyok és 12-nek mérik. Már 2 uh volt, mind a kettőn egy héttel kisebb volt. Második baba, a kisfiam mindig jó méretű volt, bár 11 nappal előbb született mint a kiírt dátum.
Mindig az jár a fejemben hogy voltak napok amikor nem tudtam bevenni a terhes vitamint mert annyira rosszul voltam, vagy kihánytam. Remélem nem az a baj.
Szia
Biztos ,hogy nem a vitaminnak ehhez semmi köze én max 10 szemet tudtam bevenni de abból csomót ki is hánytam aztán nem is szedtem 33 hetes vagyok és minden rendben.Nekem végig nagyobbnak mérték 1 héttel.
Az kizárt h a nem bevett vitamin miatt kisebb.
Én egyáltalán nem szedtem vitamint és mégis egészséges kisfiam született 3050 grammal és 53 cm-el.
Nálam a terhesség elején mindig megfelelt a kora.
Viszont a 40. héttől a szülésig 42.hét szinte semmit se nőtt.
Nekem is egy héttel kisebbnek mondták egészen a 12 hétig,akkor már megfelelt a korának. Minden baba más tempóba nő.
Boldog babavárást!
Ne izgulj, nálam 2 héttel nagyobbnak nézték, túl hordtam egy héttel és teljesen átlagos súlyú lett.
Ezekre a becslése ne nagyon adj..sokat tévedhet! (: későbbiekbe akár fél kilót is tévedhet a valóságtól szóval nyzugi.
az uh jobban tudja,hidd el. lehet h te azt hiszed tudod mikor volt pé-d/én is azt hittem,uh szerint mégis 2 héttel!! később fogant./
az a lényeg amit az uh mond.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!