Barátnőm 8 vetélés után végre terhes maradt, a 8. hétben jár de a vallása szerint nem szabad húst ennie húsvét előtt 40 napig és ahogy közeleg az Ünnep egyre szigorúbb a böjt. Normális hogy most is betartja?
A gorogorszagi vagyok.
Az en csaladom is nagyon vallasos, foleg anyos. Olyan szinten, h pl amikor a lanyom hanyt aldozas utan, kioblitette a ruhajat es beleivott a vizbol.
De akkor sem kell bojtolni valakinek, aki mar nyolcszor elvetelt, vagy csak tenyleg a hust hagyja el szerdai es penteki napokon.
Egyebkent a bojt lenyege meg az, hogy lemondunk vmirol.
En mindig azt szoktam mondani, h a sok pletykas szentfazeknak inkabb a pletykalasrol kellene lemondania.
I ginaika soy ehei hasei oxto paidia. Den einai fisologika katholoy. Na pate sto pater k rotisete, ama prepi na nistevei i oxi.
sztem sem kellene most böjtölnie. de amúgy a legtisztább az volna, ha egyeztetne az orvosával.
alapvetően az nem baj, ha nem eszik húst, hiszen más ételekkel is pótolhatja a fontos anyagokat..ha egyre kevesebbet eszik vagy semmit..illetve csak nyers zöldségeket..sztem nem elégséges. én is eszek sok nyers zöldséget, de eszek mellé tejtermékeket is. ennyi vetéléssel sztem kellene vigyáznia.
Személyes döntésen alapul, hogy valaki bizonyos körülmények között a böjt mellett dönt-e. Egyik személy sem ítélheti meg a másikat ebben a dologban. De a Biblia ugyanakkor rámutat, hogy Isten nem tiltja a böjtölést, de nem is követeli meg.
Érdemes odafigyelni Jézus Krisztus szavaira:
a Máté 15:17-18 verseiben ezt olvashatjuk: "Nem vagytok tisztában vele, hogy minden, ami bemegy a szájba, a belekbe jut, és az emésztőgödörbe ürül? Amik azonban kijönnek a szájból, a szívből jönnek elő, és azok szennyezik be az embert."
A szavaink illetve a tetteink sokkal inkább beszennyeznek, mint az ennivaló. Nem?
Pál apostol pedig olyan emberekről beszélt, akik "megparancsolják az eledelektől való tartózkodást, melyeket az Isten arra teremtett, hogy hálaadással részesedjenek belőle azok, akiknek van hitük. Ez azért van, mert Istennek minden teremtése jó, és semmi sem elvetendő, ha hálaadással fogadják," (1 Timóteusz 4:3-4).
Tehát a barátnődnek semmiképpen sem szabad megvonnia a táplálékot magától,különösen az Ő állapotában.
Az élet értékes és szent, s ebbe beletartozik a még
meg nem született kisbaba is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!