Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Terhesség alatt dohányzó nők?

Terhesség alatt dohányzó nők?

Figyelt kérdés
Kissé provokatív a kérdés de nem annak szánom. Szóval sokszor láttam, főként fiatal lányokat nagy pocakkal dohányozni. Legszívesebben felpofoztam volna őket. Van egy olyan urban legend, hogy sokan azért cigiznek terhesség alatt, hogy fogyatékos gyerekük szülessen és ezután több pénzt kapjanak. Szerintetek tényleg van ilyen?
2012. febr. 26. 22:20
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
100%

Amikor a lányom született sok anyuka lement cigizni (szegény babák), de én nem foglalkozom vele, nem az én gyerekem, nem az én életem.

Én soha nem cigiztem, még ki sem próbáltam soha.

De számomra inkább szánalmas, hogy egy anya a gyermekéért nem tudja le tenni a cigit. Tudom (egy ismerősömtől, aki cigizett), hogy az orvosa azt ajánlotta ne tegye le egyből, amúgy ő végig cigizett napi 1-2 szálat szívott el. A méhlepény elöregedik, a baba kisebb súlyú lesz, de lehet később jön elő nála pl. az asztma, persze biztosan van olyan is, hogy semmi baja sem lesz.

2012. febr. 26. 22:55
 2/14 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem a többség nem ezért, egyszerűen csak primitívek ahhoz, hogy felfogják, h felelősek egy emberi lény egészségéért.
2012. febr. 26. 23:39
 3/14 anonim ***** válasza:
100%

Második babánkat várom és most megint sokat mozgok kismamák között. Én személy szerint nem láttam cigarettázó terhest mostanában, szerencsére.

Viszont sajnos két, számomra abszolút elrettentő példát tapasztaltam a környezetemben ezzel kapcsolatban. Ők biztosan nem akartak fogyatékos gyermeket. A cigarettáról viszont nem tudtak lemondani és a baj nem kerülte őket. Egyikük bánja, a másik nem ismeri el...

2012. febr. 27. 00:01
 4/14 anonim ***** válasza:
82%
Én sem nagyon értem őket. Mikor a 20. hét környékén jártam, akkor mentem valahova, és vártam a buszt. Láttam ott egy kismamát, aki akkor gyújtott rá, és szándékosan elkezdett körülöttem sétálni. Azóta már én is borzasztóan pipa vagyok az ilyen emberekre. Ha a saját gyereke egészsége ennyire nem érdekli, legalább az én gyerekemé érdekelhetné annyira, hogy jól elkerül.
2012. febr. 27. 01:11
 5/14 anonim ***** válasza:
73%

Baratnomnek 3 van, mindharommal vegcigizte a terhesseget, szulesnel meg kerte a tejapaszto gyogyszert.

kb 3 honapja nem talalkoztunk, mert a gyerekek folyamatosan betegek. A masodik gyerek egyebkent koraszulott lett, es vmi gyogyszereket kellett szednie a baratnomnek, hogy kifejlodjon a gyerek tudeje. A kicsi (3.) is nagyon beteges.

A legnagyobbik gyerek szuletett a legnagyobb sullyal, 2700g....

En is dohanyos voltam terhesseg elott, majd a szoptatas befejezesevel vissza is szoktam sajna.

2012. febr. 27. 06:21
 6/14 anonim ***** válasza:
100%
Én mikor megtudtam, hogy babát várok akkor abban a pillanatban eldöntöttem nem gyújtok többé rá. Azóta se szoktam vissza ennek már több mint 3 éve. Szerintem csak akarat kérdése az egész.
2012. febr. 27. 06:41
 7/14 anonim ***** válasza:
61%

Szerintem van ilyen, hogy csak azért dohányoznak. De ennél durvábbat is tudok. Amikor én szültem mellettem volt a szobában egy "nő", aki ütötte a hasát, hogy fogyatékos legyen a gyerek. És vígan mesélte, hogy a férje még meg is szokta rugdosni, de csak annyira, hogy ne vetéljen el, de azért nyomot hagyjon majd a kicsin. No komment.

(Bevallom hősiesen én is bagóztam a terhességem alatt, de nem azért, hogy beteg legyen a fiam. Egyszerűen gyenge szar voltam letenni)

2012. febr. 27. 08:25
 8/14 anonim ***** válasza:
64%

Mikor pozitívat mutatott a tesztem, azonnal letettem a cigit. Hosszú évekig cigiztem. Aki nem tudja letenni az felelőtlen.

Igazából engem nem érdekel, ha egy terhes nő cigizik. Nem az én gyerekem lesz beteg, nem az enyém lesz koraszülött, vagy isten ne adja fogyatékos.

Mindenki felnőtt nő már ha teherbe esni képes. Tudatában van a tetteinek, és a következményeinek.

Szegény babákat sajnálom, hogy egy ilyen anyjuk van.

Az a nő aki meg ütögette a hasát, meg a férje is rugdosta, őket kellett volna az anyjukba mielőtt megszülettek.

2012. febr. 27. 09:52
 9/14 anonim ***** válasza:
64%

Mindkét terhességem előtt cigiztem, nem is keveset, de ahogy poitív lett a teszt, nem gyújtottam rá. Soha nem tudnám magamnak megbocsátani, ha valami baja lenne a babámnak, és én nem tettem meg érte semmit. Egy 19 hós kisfiú anyukája, aki mellesleg 29 hetes a hugival. :-)

Ha egy nőt nem motívál egy benne fejlődő kis élet tudata ahhoz, hogy lerakja a káros szenvedélyeit, akkor nem is érett az anyaságra, szerintem.

2012. febr. 27. 11:25
 10/14 anonim ***** válasza:
100%

Nem tudom, hogy tényleg van-e ilyen, de én is hallottam. Egyébként teljesen egyetértek az egyik előttem szólóval, hogy sok esetben ezek a nők annyira primitívek, hogy egyszerűen nem fogják fel. Ilyennel viszont sokkal találkoztam, főleg az egyik kisebbség köréből. Na nekik igen gyakran egyébként is fogyatékos lesz a gyerekük (meglepő, de az anya alacsony iskolázottsága hajlamosító tényező + ehhez még végigcigizi, végigissza a terhességét + még ki tudja, miket csinálnak, hát nem nagy az esélye, hogy egészséges legyen a gyerek - és hát a tapasztalat is ezt mutatja).

Ami engem nagyon bánt - bár tudom, az élet ilyen és ezt el kell fogadni, dehát igazságérzete mégiscsak van az embernek - az az, hogy olyan szülőknek, akik tervezik, akarják a babát, és mindent elkövetnek, hogy minden rendben legyen, na nekik milyen érzés lehet, hogy ennek ellenére fogyatékos gyermekük születik, vagy esetleg nem lehet gyermekük, közben meg végignézik az egyik előttem szólóhoz hasonlóan, hogy a nagypocakú kismama vígan füstöl mellettük?!

2012. febr. 27. 11:34
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!