Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » 19 éves vagy a párom 20...

19 éves vagy a párom 20 nemsoká (július közepe) születik a picim! Más kismamik is vannak akik ilyen fiatalon szülnek szültek? Hogy zajlik a minden nap a picurkával ill. aki még nem szült anélkül?

Figyelt kérdés
2009. jún. 6. 19:01
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:

Szia!

Saját tapasztalatom nincs, de barátnőm 18 évesen szült, 11-ben lett terhes, úgyhogy nem érettégizett, de mondtam neki meg mások is, hogy azért azt kéne, most csinálja. Már lassan 4 éves a kicsije, építkeznek épp a párjával, még a szülőknél laknak. Sajnos nekik sztem nem jött be a dolog. A párja nagyon elnyomja, nem cisnálhat semmit, egy kis faluban élnek mindentől messze, már kezd megkattani, hogy 4 éve csak mos főz takarít babázik és egy ember nincs,akihez szóljon csak a mufurc pasija. Remélem ti nem fásultok bele abba, hogy korán le kell mondani arról, hogy "él"(szigorúan idézőjelben,mert van akinek más az igazi "élet")

Pl én is szeretnék fiatalon babát, 21 vagyok. Szóval, ha megvan minden,ami kell, akkor én sem ellenzem a fiatalon szülést.

Azt megkérdezhetem, hogy hogyan tervezed a továbbtanulást? Meg ha nem vok túl indiszkrét, hogyan lehet, hogy 20 évesen saját házra van pénzetek, mit dolgozik a párod?

Sok boldogságot előre is!

2009. jún. 6. 22:39
 12/19 anonim ***** válasza:

Szia! Én augusztusban töltöttem a 20-at, októberben tudtuk meg a párommal (ő 26 éves), h babánk lesz. Nem terveztük, legalábbis csak a fősuli utánra (most harmadéves vagyok), de nagyon örültünk neki mindketten. Amikor megtudtuk, h babánk lesz, passzív félévre "mentem" annak ellenére, h utolsó év lett volna, és elmentem dolgozni, így GYED-et sem a minimálisat kapom majd. Kb. 1 hét múlva születik meg a picink, már mindent összekészítettünk, kivéve a kórházas csomagomat...nem tudom magam rávenni, mindig csak halogatom, pedig tényleg bármikor jöhet mostantól...:)

Én az első 7 hónapban dolgoztam (kórházban adminisztrátor, nem olyan megterhelő), veszélyeztetett lettem, azóta itthon vagyok táppénzen. De nem bánom (bár úgy terveztem, végig dolgozni fogok), az első 2-3 hétben, mióta itthon vagyok, szinte folyamatosan pihentem, utána a 33-34. héten vettünk meg mindent a kislányunknak. Múlt héten raktuk össze a kiságyat, rendezgettem a szekrényekben a dolgokat. Most meg folyamatosan mosok-vasalok, m kaptam egy nagycsomó ruhát ismerősömtől, amiket tudok hordani, miután megszületik a pici. :) De már egyre jobban izgulok :P Sajnos császár lesz (3 különböző doki mondta), mivel nem fordult be a babám, kényelmesen csücsül, és várja a nagy napot :D Már kezdek megbarátkozni a gondolattal (mármint a császárral), bár minden vágyam az volt, h "normálisan" szülessen, de ez van, az a lényeg, h már itt legyen velünk. Párom dolgozik, nagyon jól keres, ráadásul kötetlen munkaidőben (MLM), úgyhogy szinte egész nap itthon van már így a vége felé ő is velünk, és észrevettem, h az utóbbi 2-3 napban (mióta belassult a babánk), folyamatosan az arcomat fürkészi (állítólag megváltozott...), és ugrik minden szisszenésemre (jóslók), szóval már ő is nagyon "rajta van"! :)

Én a baba előtt rengeteget jártam társaságba, bulizni, pörögtem, de egyáltalán nem hiányzik már, jobban érzem magam, ha itthon lehetek, és pihenhetek, beszélgethetek a kislányommal...remélem, hallja is, amit mondok :)

Na, kicsit hosszú lett...elméláztam! Bocsi :D

Kellemes babavárást Neked, és utána könnyű szülést!

Üdv: 20 éves, 39 hetes kismama

2009. jún. 6. 23:15
 13/19 anonim ***** válasza:

Szia! Én is 20 vagyok , mire születik a baba már 21, a párom 24éves. Mindig is fiatal kismama szerettem volna lenni, ha rajtunk múlt volna, már rég babázunk. 2 éve munkahelyem van, így én még dolgotok. A picurt nagyon várjuk, most vettük meg neki a kiságyat, jövő hónapba a babakocsit és így tovább.

23 hetes km

2009. jún. 7. 07:58
 14/19 anonim ***** válasza:
Jo is meg nem is.Fiatal anyuka leszel,de a masik olyan fiatalon valakivel egyutt ,es gyerek,en mindig azt latom,hogy az ilyen fiatal kapcsolatok nem hosszutavuak,hamar szetmennek es egyedul maradsz a gyerekkel.at nem tudom mi a jobb!
2009. jún. 7. 09:48
 15/19 A kérdező kommentje:
Ja az egyik kérdezőnek válaszolnék...meg van az érettségim,+ a teknikusi is....ha a picim nagyobb lesz akkor elvégzem a műköröm építő tanfolyamot vagy pedig neten keresztűl még valamikor!!Nem tanulok én tovább...ja és a házat azt ajándékba a kaptuk bútorral együtt:9
2009. jún. 7. 11:06
 16/19 anonim ***** válasza:

Na ha ajándékba kap az ember lehet is házad...

Szerencséd van,mert másként ilyen felfgással nem tudom,hogy mikor lenne---

Jó hogy ne kellett érte küzdened.

Gratula a picihez,boldog babázást majd....

2009. jún. 7. 13:01
 17/19 anonim ***** válasza:
Szia!Én 21 évs vagyok és mire meglesz a picúr 22 leszek.tervezett baba volt.A párom dolgozik és egy darabig még énis.Mindenkinek jó babavárást.
2009. jún. 7. 14:12
 18/19 anonim ***** válasza:
Persze én 18 vagyok és 11 hetes kismama. De nem bánom egy csöppet se. Szórakozni meg majd egyszer.
2009. jún. 7. 15:19
 19/19 anonim ***** válasza:

21 vagyok. A férjem 28. Augusztus végére várjuk a kisfiúnkat, akit terveztünk. 2 éve dolgozok, a férjem is dolgozik. Munkahely mellet hétvégén vendéglátóztunk, így tellet saját házra, berendezésre (nem is akár milyenre). 19 voltam amikor hozzámentem, ami életem legboldogabb napja volt. Szépen élünk, vannak barátaink, akikkel a mai napig le szoktunk ülni, mint azelőtt, h terhes lettem. Ráadásul úgy tűnik, hogy ők is kedvet kaptak a babázáshoz :)

Érettségim van, a baba mellet szeretnék majd tanulni.

Semmit sem bántam meg, én mindenkinek kívánok ennyi boldogságot, mint amennyi nekem van!!

2009. jún. 8. 14:50
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!