Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » 2-3érettségü, enyhén meszesede...

2-3érettségü, enyhén meszesedett a méhlepényem.32hetes vagyok. Ez mit jelent pontosan, lehet baj belőle?

Figyelt kérdés
2012. febr. 24. 21:38
1 2
 1/14 vespana ***** válasza:
100%
Öregszik a lepény Nagyjából a 25. hétig tökéletes (azaz ún. 0 állapotú a lepény), ezután elkezd öregedni, meszesedni, amit az ultrahangvizsgálatokon mindig fel is jegyeznek. A 25. hét után már általában 1-es érettségib fokozatú a lepény, majd tovább “érik” egészen a 3-as fokozatig. A lepény érettségéből többé-kevésbé következtethetünk a szülés várható időpontjára is, hiszen minél öregebb a lepény, annál kevésbé tudja a babát ellátni. Hány kiló a baba már a hasadban? Ez fontos ha több mint 1500 gramm akkor nem lesz semmi baj . Ne idegeskedj ne görcsölj én is korán szültem 32 hétre és a fiam tökéletesen egészséges. Ha még kibírod 2-3 hétig bőven hízik és fejlődik annyit hogy minden problémamentes legyen. Szóval csak nyugi :)Sokat pihenj sok folyadékot és sok gyümölcsöt és vitamint fogyassz és minden rendben lesz.
2012. febr. 24. 21:51
 2/14 anonim ***** válasza:
100%

Az én méhlepényem is ilyen érettségű volt a 32 héten. A doki meg volt róla győződve, h dohányzom, és eltitkolom.

A 41+1 héten indították a szülést, és teljesen egészséges kisfiam született.

2012. febr. 24. 22:47
 3/14 anonim ***** válasza:
100%
Flowmetriát csináltak? Mert ha az áramlás jó, akkor ne foglalkozz azzal hogy milyen a méhlepény. Nálam is hamarbb elkezdett meszesedni, de nem izgultam, mert az áramlással semmi baj nem volt:)
2012. febr. 25. 00:24
 4/14 A kérdező kommentje:
Köszi a válaszokat. Pont ezért is aggódok mert azt mondta a doki,hogy kicsi a baba is. 1447gramm. 20 és 24hetes Uh-n még normális volt a méret most meg nagyon pici. Azt mondta 2hét múlva menjek vissza,de félek nehogy gond legyen.
2012. febr. 25. 07:22
 5/14 anonim ***** válasza:
100%

Szia! Nekem a magzatvizem kevés, a súly is kicsi és az AC értéke is el van maradva 2 héttel. Kedden megyek uh-ra és be is fektetnek a kórházba. Nekem 33 hetesen 1700g volt a baba, 34 hetesen 2121g. Azt írta a papírra dysmaturus. Nagyon félek, hogy mi lesz.

Ha neked minden adatod ok szerintem nincs baj, csak kissebb baba lesz. Az első babád mennyi volt ennyi időssen?

Boldog babavárást: 36 hetes kismama

2012. febr. 25. 08:20
 6/14 A kérdező kommentje:
Megkérdezhetem neked milyen adataid voltak? Nekem a 32hetesen a BDP:78mm FL:55mm AC:254mm Szóval a többi méret sem a legjobb.A magzatvízem normális. A másik lányomnak utolsó UH-ja a 29.héten volt,aztán semmi. Nem tudom ez hogy lehet.
2012. febr. 25. 08:49
 7/14 anonim ***** válasza:
100%

Szia! 33+1 hetes voltam: BPD:78, AC:274, FL:60, HC:273 Becs.súly:1700g; (25-50%) Plac.G1;

34 hetesen: BPD:85,5mm, HC:311mm, AC:279mm( 32 hétnek felel meg) FEM:66mm

Becs.súly:2121g SPC:25-50% Magzatvíz alsó határon.

Jó áramlási viszonyok.

Neked mit mondott a dokid? Én több éve jártam a dokimhoz, az első gyermekemet is nála szültem, de a 33.heti heti uh után elmentem másik dokihoz, mert az enyémnek hiába mondtam, hogy szerintem kicsi a baba. A 34. heti uh-ra a másik doki küldött, és tegnap ő mondta, hogy be kell feküdnöm. Nemtom mi lesz ha hetekig benn kell lennem, a 3 éves kisfiam itthon. Lényeg, hogy minden rendben legyen. Én még bízom benne, hogy mégis hazajöhetek, és inkább sűrűbben kell bejárnom, de a doki azt mondta majdnem tuti, hogy bennmaradok, vigyem a motyómat is. Neked nem kell befeküdnöd?

2012. febr. 25. 09:20
 8/14 A kérdező kommentje:
Hát akkor nem túl jók az én adataim sem. Csütörtökön voltam dokinál akkor csinálta ezt az UH-t,de igazából nem sok mindent mondott csak,hogy márc.8-án menjek vissza. Tegnap bementem a védőnőmhöz és ott kérdeztem,hogyha baj van a lepénnyel akkor 2hét alatt nem lesz még nagyobb a gond.ő mondta hogy jövőhét kedden menjek be 1 másik dokihoz,mutassam meg az eredményem és csinál még1 UH-t. Nem tudom mennyire aggódjak,mert az én dokimmal sem volt eddig gond,biztos mondta volna ha baj van,vagy nem is tudom.
2012. febr. 25. 11:33
 9/14 anonim ***** válasza:
100%
Szia! Hát én se tudom, hogy mi legyen. Hétfőn elmegyek egy 3. dokihoz, neki van a legjobb gépe a városban, és nagyon jó uh-os doki. Majd meghallgatom ő mit mond, és meglátjuk. Addig is pihenek amennyit tudok, sokat eszek és iszok, és próbálok pozitívan rágondolni a dolgokra.:-)
2012. febr. 25. 14:12
 10/14 A kérdező kommentje:
Köszi,hogy írtál. Én is várom a keddet,hogy mit mondd a másik doki. Próbálok én is pihenni,de a 18hós lányom mellett nem könnyü. :) Remélem nem lesz gond. Szorítok neketek is,ha gondolod megírhatnád mit mondott a dokid hétfőn.
2012. febr. 25. 14:33
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!