Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Mennyi ideig jár a GYES és...

Mennyi ideig jár a GYES és milyen összegre számíthatok?

Figyelt kérdés

Tudom hogy van a TGYÁS, a GYES, a GYED, meg emellett még családi pótlék stb. De sehol nem találok rá egyértelmű leírást, hogy mennyiből kell majd eltartanom a babámat!

A jogi halandzsát meg elég nehéz értelmezni.

Meg tudja valaki mondani, hogy mennyit és mennyi ideig fogok kapni?

Köszi!

2007. aug. 3. 11:03
 1/5 anonim ***** válasza:
100%
ha alanyi jogon járo gyest igényelsz,akkor az 3évig kapod,pontossan az összeget nem tudom,de nem nagy összeg olyan 20-25000ft körül van,plussz a családipotlék.öszessen 30-35000ft körül van!remélem egy kicsit tudtam segiteni!
2007. aug. 3. 11:59
 2/5 anonim ***** válasza:
100%

Szia! Szülés utáni járandóságok:TGYÁS 168 naptári napra jár, orvosi igazolás alapján a szülés várható időpontját megelőző 28. naptól. összege a kereseted 70%-a. (OEP nyomtatványon: Teve u.)

GYED: TGYÁS lejártát követő naptól a gyermek 2 éves koráig. Összege szintén a kereseted 70%-a.(OEP nyomtatványon Teve u.)

GYES: a GYED megszűnését követő naptól a gyermek 3 éves koráig, fix összeg a mindenkori minimál nyugdíj összegével egyenlő. (Magyar Államkincstár)

Kapsz még egyszeri anyasági támogatást.

+ még a csládi pótlékot.Ha minimálbéren vagy kb 57000 Ft. lesz a bevételed.

2007. aug. 4. 13:12
 3/5 anonim ***** válasza:
100%
A gyes az 24160ft és a családi 11700ft.
2007. aug. 7. 12:29
 4/5 anonim ***** válasza:
100%
A gyes az3évig jár!
2007. aug. 7. 12:30
 5/5 anonim ***** válasza:

www.magyarorszag.hu n megtalálsz mindent

allampolgar/ugyek/egeszseg/gyemekekkel kapcsolatos tamogatasok

2007. okt. 29. 21:45

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!