Újszülött babáitokat mikor látogathatták rokonok?
Hány napra, hétre, vagy hónapra rá, hogy megszületett?
A védőnő mit javasol?
Én anyósom is jött 2. nap "segíteni". Hozott kaját, mikor azt megettük (addig ő nézte az alvó babát), mondtam neki, hogy mosogatással vagy vasalással kezd. Értett belőle, elment :-)
Anyukám jött 5 napra, hatalmas segítség volt, neki nem kellett mondani, hogy mit segítsen.
A rokonok jöttek átlag 30 percekre. Aki nem vette észre magát, annak szóltam. Senki nem sértődött meg.
A barátok, munkatársak a 6. hét után, de akkor is 30-40 percre.
Ez a "de én csak segítek" nálunk már szállóige :))))
Kicsi kora óta megy. Anyósomék nagyon erőszakosak, ha náluk vagyunk, ketten húzzuk le a gyerek overallját, ketten pelenkázzuk (én pelenkáznám, ő szorosan mellettem áll, és ha emelem a gyerek lábát, ő is megfogja, és együtt emeljük fel), én szólok: Légyszi engedd el, mert így nem tudom alátenni a pelust. Válasz: "de én csak segítek".
Szokásos párbeszéd:
- Légyszíves engedd el a gyerek overallját, mert így nem tudjuk lehúzni
- de segítek neked
- de köszi, egyedül könnyebb
- de hát csak segítek lehúzni
- oké, köszi, de amíg ketten fogjuk és kétfelé húzzuk, nem fog lejönni a lábáról
:)
És ez a pelenkázásnál, etetésnél, mindennél. Ha a gyerek sír és felveszem, emeli ő is, tehát ketten emeljük fel, ketten fogjuk a pulcsiját amikor rá kell adni, stb. Hiába mondom, hogy "kérlek engedd el egy picit", nem engedi. Már nem tudom, mit csinálhatnék ez ellen, ezért férjemmel már csak összenézünk, itthon meg mondogatjuk egymásnak hogy "de én csak segítek", ha valamiért véletlenül ketten nyúlunk :)
A védőnőkkel ilyenről soha nem beszéltünk. Más anyukával amikor beszéltem,mondta,hogy a fia 6 hetes koráig nem volt látogatójuk,az anyuka akarta így.
Nálunk kereken 1 hetes volt az első lányunk,amikor az első látogatókat fogadtuk.
A másodiknál pedig nem volt téma,hogy mikor jöjjenek,mert mi már másnapra rá,hogy hazajöttünk a kórházból,sétálni mentünk - várt a bolt,muszáj volt.
A harmadiknál pedig a Párom mamája már másnap itt volt,de ott is másnap már ovit jártunk.
A babának nem árt! (És őszintén szólva soha nem értettem,hogy egyes kórházakban miért van csecsemő látogatási tilalom,még az apának is! Ha nem volt ott a szülésnél,akkor lesheti,mikor láthatja a gyermekét! Ok,hogy van délután 2 óra hossza,amikor láthatják a babát,egy üvegen keresztül.... de az nem olyan! )
Persze,ha beteg a látogató,vagy az volt kb 1 hete (asszem 2 hétig fertőz még) akkor kérjük,hogy halassza el a látogatást!- de vannak emberek,akiknek ez természetes!
Üdv:3 lányos
Ahogy hazaértünk eljöttek az örömszülők. Hoztak kaját,ott voltak egy órát és mentek.
Viszont rá két napra mi már vittük haza anyukámékhoz ebédelni!
Barátok is viszonylag hamar jöttek, kb. 3 hetes lehetett. Igazából hú de közel senki nem ment, ő meg végig aludta az egészet.
Puszilgatni senki sem puszilgatta rajtunk kívül.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!