Kismamáknak kötelező a biztonságiöv használata?
Ha nem kötöd be magad, elég nagy az esélye, hogy kirepülsz a szélvédőn és csattansz az aszfalton
Szerinte aki nem köti be magát, az nagyon felelőtlen.
Kismamamként az utolsó héten is vezettem és bekötötttem magam.
Igen, ez eléggé megosztó.
Kötelezőnek nem kötelező (orvosi igazolással), a sima biztonsági öv, pláne ha le van has alá húzva, nagyon veszélyes a babára nézve, a kismama övterelő a legjobb megoldás, azt viszont hátul nem minden kocsiban lehet használni. (Aki nem ismerné, a combra tereli le a biztonsági öv rövid szárát, ezért jó.) Én láttam már úgy kismamát, hogy a rövid szárat nem a hasánál vezette el, hanem a háta mögött, így a keresztben lévő pánt még védte. Ez sem olyan rossz megoldás.
Az, hogy ki milyen felelős vagy felelőtlen relatív, szerintem az is felelőtlen, aki végig vezet, az orvosok a 37. héttől erősen tiltakoznak a vezetés ellen.
Csak akkor nem kell ha orvostól kapsz igazolást róla, hogy ne használd.
Benne van a kresz könyvbe.
37 hetes kismami
Lehet, hoygy felelőtle voltam, mert vezettem végig, de az élet nem állt meg, mert terhes voltam.
Orvoshoz menni, fiamat vinni a suliba- hozni a suliból...
Még mindig jobb ha vezetek és bekötöm magam, mint ha csak utas vagyok, de nem használom az övet.
utolsó előtti
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!