Almuci kérdése:
Terhes lettem. Az apuka hepatitis c-s volt. De mar fel eve minden lelete negativ. Viszont a gyogyszert csak penteken fejezte be. Eros gyogyszerek. Ezek milyen hatassal vannak a magzatra? Ribavirin, kopegus, pegarin. Koszonom a segitseget!
Figyelt kérdés
2012. febr. 19. 17:30
1/7 anonim válasza:
ezt orvostól kérdezd meg.
szerintem várni kellett volna míg kiürül a gyógyszer a szervezetéből.
2/7 anonim válasza:
Na, ez tipikusan olyan kérdés, amit nem itt a fórumon kell feltenni, hanem orvosnál, de minél előbb!!
Nehogy annak higgy, amit itt olvasol, aztán meg gond legyen...
3/7 anonim válasza:
Hepatitis C-ből nem lehet kigyógyulni, te nem kaptad el?
4/7 anonim válasza:
Hány hetes vagy? Dokinál, védőnőnél voltál, hisz ott kikérdeznek alaposan (betegségek nálad, apánál, családban...)
5/7 anonim válasza:
Az apa kezelése a terhességre nem lesz hatással. A felsorolt gyógyszerekkel meg lehet gyógyulni a Hep c-ből, de ez egyéntől függ, sajnos nem minden betegnek sikerül. A kezelőorvost érdemes lenne felkeresni, minden kérdésetekre pontos választ fog adni.
6/7 A kérdező kommentje:
csak a 4.hetben vagyok
2012. febr. 19. 18:24
7/7 anonim válasza:
A fertőzöttek 25%-a 3-4 hónapon belül magától meggyógyul, vírusmentes lesz. A maradék 75% viszont fertőzött marad és alattomos, krónikus májbetegség alakul ki náluk. A betegség többnyire enyhe lefolyású, sárgaság csak az esetek kis hányadában jelentkezik. A fertőzöttek 75-90%-ában tünetmentes vagy tünetszegény vírushordozás alakul ki. Gyakori a betegség krónikussá válása és ez májzsugorodáshoz (cirrózis) vezethet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!