Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Nem tudom tultenni magam a...

Nem tudom tultenni magam a dolgokon. Helytelenul cselekedtem? Eltemethettem volna?

Figyelt kérdés
23 hetesen elveteltem. ez egy eve volt. azota nem hagy nyugodni a buntudat. minden nap gondolok a kisfiamra. 2 honapig fekudtem korhazban hematoma miatt de megis megtortent a baj. mikor beindult a szules szinte fel sem fogtam a korulmenyeket nem reszleteznem- lenyeg az hogy majdnem a wc-n szultem meg egyedul mert az orvosok szerint semmi problemam nem volt. mikor megszultem nem neztem meg a fiamat es olvastam hogy veszelyes hulladekkent elegetik a babakat az EN fiamat. nem tudok nyugodni. nevet nem adhattam neki mivel veteles volt ettol fuggetlenul eltemethettem volna?
2012. febr. 17. 19:12
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
100%

Borzasztóan sajnálom, még a könnyem is kijött

őszinte részvétem!

2012. febr. 17. 23:28
 12/18 anonim ***** válasza:
100%

Őszintén sajnállak azért amit átéltél. Nem hiszem, hogy a tragédiádat enyhítette volna, ha az akkori állapotodban kellett volna leállnod harcolni kórházi, és hivatali bürokratákkal... Persze utólag az ember úgy érzi, hogy de igen.

Bármilyen kegyetlen is, de eltemetni azt lehet, akinek van halotti anyakönyvi kivonata. Ahhoz pedig élve kell születnie, hogy születési anyakönyvi kivonata lehessen. Mindez nem vigasztalja azokat, akik bármilyen magzati korban elveszítették a gyereküket, úgy, hogy az nem élt annyit sem, ami az anyakönyvezéshez szükséges.

De téged sem fog megvigasztalni, ha olyasmi miatt gyötröd magad, amin már nem tudsz visszamenőleg változtatni, és felelős sem vagy érte.

Valóban az lenne a jó, ha lélekben el tudnál köszönni, és el tudnád engedni a kisfiadat. Az emlékét őrizd meg, ne a lelkiismeret furdalásodat, mert arra nincs okod.

2012. febr. 18. 01:08
 13/18 anonim ***** válasza:

De szépen beszélt az utolsó....ezt nem lehet könnyek nélkül olvasni! Nagyon sajnálom ami veled történt, ez borzasztó!

:(

Őszinte részvétem!:(

2012. febr. 18. 14:15
 14/18 A kérdező kommentje:
Nagyon szepen koszonom a valaszokat. De lehet hogy kar volt megkerdeznem mert irtak hogy eltemethettem volna- meg nagyobb buntudatom lett...:'(
2012. febr. 18. 14:22
 15/18 anonim ***** válasza:

Mikor én voltam ebben a helyzetben (33. hétben meghalt)én sem néztem meg. Talán jobb is, de azért néha sajnálom. Ez több mint 10 éve volt. Két hét után jöttek a község házáról,hogy itt a kicsi teste, mit szeretnénk vele. Hát köpni nyelni nem tudtam, nem mondták hogy visszahozzák. Akkor sirva hivtam anyukám hogy mi legyen a kicsivel. Ő mondta hogy az apukám mellé eltemethessük. Megkérdeztük a helyi halottast, aki azt mondta hogy ilyen kicsit nem szoknak eltemetni, a pap sem temeti el, ha esetleg csinálunk neki koporsót... Hát nehéz szivvel úgy döntöttünk hogy bent hagyjuk a kicsit. Azt hallottam hogy ilyen babákat vagy krematóriumba visznek, vagy más halott lábához teszik. Nem tudom. Később megtudtam hogy igenis eltemethettük volna őt. :( Nagyon sajnálom hogy nem jártunk mi is utána rendesen. Sajnálom hogy nincs egy hely ahova virágot vihetnék rá. Minden nap eszembe jut, jövő hónapban lenne 13 éves.

Feledni soha nem fogod őt, de egy másik baba majd enyhiti a fájdalmadat. Amint lehet vállaljatok, meglátod jobb lesz. Minden jót!

3 gyerekes anyuka

2012. febr. 18. 14:54
 16/18 anonim ***** válasza:
eloszor is nagyon sajnalom ami tortent.Sajnos velem is ugyan ez tortent 2010ben pont 23heten,hirtelen megnyiltam es sajnos ment a baba is,kisfiu volt,szinten nem neztem meg es oneki is ez lett a sorsa,azt gondolom hogyha eltemetettem volna sem fajt volna kevesbe bar ez nem lett felajalva nekem sem,ezen kar filzoni a veszteseg az ami felemeszt,de kitartast,en most 25hetes vagyok es szinte nap mint nap attol rettegek hogy megismetlodik,de belevagtam,fekudnom kell allandoan,szoval ezzel csak azt akartam irni hogy ne add fel,o ugyis ott lapul a szivedben mindig a te picid marad aki miatt mindig konnyes lesz a szemed.kitartast neked!!!!
2012. febr. 18. 16:16
 17/18 A kérdező kommentje:
nagyon sajnalom utolso ket valaszolo. nekem jelenleg meg sem fordul a fejemben egy masik baba mert a gondolattol is rettegek nem tudnam elviselni ha meg egy picit el kellene veszitenem.
2012. febr. 18. 16:42
 18/18 anonim ***** válasza:
Már írtam egyszer. Az elején kicsit furcsára sikeredett a mondandóm ezért szerintem sokan félre is értették. Most újra írok, mert olvasom, hogy többen is vannak, akik hasonló szomorúságot élnek át. Nagyon fontos, hogy az ember el tudja engedni a szerettét, akit elvesztett. Én anyukámat vesztettem el sok évvel ezelőtt. Tudom, egy anya teljesen más mint egy gyermek, tudom, mert van négy, de az űr a fájdalom a hiány hasonló lehet. Elment itthonról és nem jött haza. Tíz nappal később találták meg a holttestét. A kórházban azt mondták megnézhetjük, elbúcsúzhatunk, de a család leintett, hogy ne. Ma is bánom. Hamvasztás t kért a család, de a temetésre én amúgy nem is emlékszem. Kiderült az is, hogy önkezével vetett véget az életének. Na akkor jött az önvád, hogy mit tehettem volna, hogyan lehetne másképp. Viszont ez az egyik olyan dolog, aminél nincs másképp. Ez így történt. Nekem el kellett fogadnom, hogy ez az ő választása volt, ő döntött így és én nem vagyok hibás. Évek múlva egy pszichológus javasolta, hogy ezt mondjam is ki, mert a kimondott szónak ereje van. Én elengedtem anyukám lufiját a levéllel ami csak neki szólt. Ez nagyon fájdalmas volt akkor, de utána könnyebb lett. Mert elbúcsúztam tőle. Kedves kérdező, hidd el, hogy te akkor a lehető legtöbbet megtetted, ami tőled telt. Hiszen neked ott volt az elgyötört tested és a fenekestől felfordult életed a tehetetlenség és a gyász. A te kis angyalod pedig ezt tudja. Ne vádold hát magad olyasmivel, amibe akkor nem volt beleszólásod.
2012. febr. 18. 18:14
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!