Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Ez lehet terhességi depresszió...

Ez lehet terhességi depresszió tünete vagy csak a terhesség velejárója?

Figyelt kérdés
34 hetes vagyok nagyon nagyon szeretem volna kisbabát sikerült is nagyon örültem neki és nagyon vártam is de most már úgy érzem mintha mégsem akarnám mert mit fogok vele kezdeni úgy sem leszek jó anya stb gondolataim vannak és ha rágondolok arra hogy pár hét és itt lesz velünk rám jön a sírhatnék egyszerűen arra nem tudom rávenni magam hogy összepakoljam a pici cuccait szerintetek mit csináljak ez normális dolog volt már más is így ?
2012. febr. 17. 11:09
 1/6 anonim ***** válasza:
100%

Mindenkiben máshogy jön ki a feszültség.Én is átéltem ezt deamikor majd meghallod a csilingelő kis hangját és a kezedben tartod minden félelmed elmúlik.Hihetetlen a természet de ez benned is bennem is megvan az ANYAI

ÖSZTÖN.Mindent úgy fogsz csinálni mintha világ életedben ezt csináltad volna.

Az én tanácsom az lenne,hogy beszélj róla sokat a férjeddel anyukáddal barátnőddel,hidd el ez nagyon sokat fog segíteni.

Én úgy tudom,hogy az a bizonyos depi csak a szülés után jöhet el az akkor felszabaduló hormonok miatt.De ebbe nem vagyok bizti.

Kitartást és biztos nagyon ügyes anyuci leszel.(ezt onnan gondolom,h ha nem lennél már az akkor ez a gondod nem is foglalkoztatna.Igazam van?)

2012. febr. 17. 11:20
 2/6 anonim ***** válasza:
72%

valószínű, hogy depressziós vagy.

ha nem múlik el ama bizonyos csilingelő hangra, akkor feltétlenül és őszintén mond el ezt a szülésorvosodnak.

megpróbálnak majd veled finomabban bánni, de sokkal jobban rád figyelni, és ha nem múlik a szorongásod, akkor fogsz rá kapni feszültségoldót.

ha nem kapnád meg ezt a törődést, annak súlyos következménye lehet.

most próbálj megnyugodni, ne félj, mert minden szorongás alapja a félelem!

bízzunk benne, hogy minden rendben lesz, ha meg mégsem, akkor kapsz gyógyszert, és azért lesz minden rendben :)

2012. febr. 17. 12:10
 3/6 anonim ***** válasza:
100%
Én is 34.hetes vagyok. Bennem is felmerül, hogy jaj mit fogok vele kezdeni. És, hogy ketten leszünk itthon egész nap. Biztos ügyetlen leszek, meg sírni fog és nem tudom, hogy kezeljem. De szerintem ez ilyenkor egy kicsit természetes. Van akinek esküvő előtt jön, hogy jaj, biztos, hogy akarom-e. Szerintem ez hasonló. De aztán nem lesz semmi gond. Én bízom az anyai ösztönben. Már kezdek a szüléstől is félni, pedig eddig nem féltem egyiktől sem. Majd túl leszünk azon is és már nem lesz téma. Szerintem akkor lesz gond, ha ezek a gondolataid szülés után is fennállnak. Addig ne aggódj ezen, hogy baj lehet. Szerintem is próbáld megbeszélni a családoddal a félelmeidet. Biztosan jót tesz, ha bátorítanak és nem magadban szorongsz ezen.
2012. febr. 17. 12:25
 4/6 anonim ***** válasza:
69%
Ez nem ilyen egyszerű, mint az első írja. Sajnos nem működik minden gombnyomásra. Én akkor pánikoltam be igazán, mikor megszületett. Az első hat hónap rémálom volt.Úgy éreztem nem tudom szeretni igazán. Aztán ahogy elkezdett nyílni az értelme, és egyre több reakciót kaptam vissza, úgy lett egyre könnyebb. Beszélj róla az orvosoddal, ne hagyd hogy elhatalmasodjon ez az érzés.
2012. febr. 20. 11:55
 5/6 coffeez ***** válasza:
100%
Sajnos erről soha senki nem beszélt nekem sem. Illetve tanulni tanultam, de eszembe sem jutott, hogy velem is ez történik. Én szülés után 3. napra sokalltam be, bőgtem, azt hittem rámegy a kapcsolatunk erre a nagy csodára. Pedig ÚGY vártuk. Aztán minden nap könnyebb lett, ahogy egymásra hangolódtunk. De beletelt egy hónapba, mire azt tudtam Neki mondani hogy "szeretlek", és már úgy is éreztem. Erről senki nem beszél sajnos, mindenki csak ünnepel, és azt várja hogy fülig érjen a szád. Ne aggódj, de azért beszélj az orvosoddal! És tényleg tudni fogod mit kell csinálni, én se hittem el :)kb 3 hét, és pontosan tudni fogod mikor miért sír. Mi is sírtunk együtt, ez teljesen normális az elején. Üdv
2012. febr. 20. 12:24
 6/6 coffeez ***** válasza:
100%
Ja és mikor varratszedésen elmondtam a dokinak, hogy mind3-an bőgtünk, csak mosolygott, azt mondta ez normális, ő szülész-nőgyógyász, felesége gyermekorvos és ők is sírtak anno a tehetetlenségtől. Szóval nyugi! :)
2012. febr. 20. 12:25

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!