Szabadság vagy táppénz? Aug 19-re vagyok kiírva, jún.30-ig dolgozom, van még 22 szabadságom.
Figyelt kérdés
Nem tudom, hogy júliusra kivegyem-e a szabimat vagy táppénzre írassam ki magam. Augusztusra biztos, hogy táppénzre kell mennem, mert nincs annyi szabim, de júliusban mit csináljak? Hogy járnék jobban TGYÁS, és GYED szempontjából? (2006. májusa óta dolgozom a jelenlegi munkahelyemen.)2009. jún. 4. 13:39
11/12 anonim válasza:
13:57-esnek: a tgyás nem ugyanannyi mint a táppénz, egész máshogy számolják, nekem például kb 10%-kal több volt mint a NETTÓ fizetésem, nem vonnak belőle személyi jövedelemadót és azt is az előző naptári év bruttó átlagkeresetéből számolják vissza!
12/12 anonim válasza:
A táppénzes idő nem alapja a gyednek, mert a táppénzből nem vonunk egészségb. járulékot. És a törvény úgy szól, hogy az egészségb. járulék alapját képező jövedelmet lehet figyelembe venni. Tehát csak a "rendes" ledolgozott idő forintja számít bele. - ezt épp most mondta nekem egy bérszámfejtő...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!