Mik azok amiket feltétlen meg kell venni a babának otthonra?
az én védőnőm ezt a listát adta: (szerintem nincsenek benne felesleges dolgok)
kiságy matraccal
babakocsi+hordozó(autóba)
3-4 body
3-4 rugdalódzó
1-2 kiskabát
1-2 vékony és vastag sapka
2 pár zokni vagy kötött cipőke
2 hálózsák
1 levegőztető zsák
2 kis pléd huzattal, 1 nagy pléd, 2 lepedő
5 textilpelenka, eldobható pelenkák, 2 fürdető lepedő
lázmérő, hőmérő(szoba,víz) (de szerintem a kezeddel is meg tudod nézni a vizet, a szoba hőjét meg érzed)
kád, (én vettem biztonsági fürdetőt is), hajkefe, olló, orrszívó, előke, cumisüveg, ha szükséges
a többit felírja a gyerekorvos
ami nincs benne:pelenkázólap, szemetes a pelusnak, vattáknak-törlőkendőnek, szennyes ruhának, kis lavór
Pelenkázó lap ( vagy komód), pamut pelusok( ezt mindig kell magaddal vinni hátha át kell pelenkázni, vagy ha dokihoz, védőnőhöz mész, alá kell tenni. Body ( nem kell sok, max 2-3 egyenlőre,mert nem tudhatjuk milyen sullyal születik a baba )rugdalózó ( 1-2).Alváshoz a kis feje alá csak egy pelust kell tenni, de kis takaró az kell, meg kell vastagabb babapléd, a sétákhoz.Újszülött pelus, popsitörlő, popsikrém, babafürdető, vattapamacs is kell majd a köldök ápoláshoz, és gézlap.Évszakhoz megfelelően bundazsák, az lehet pár mérettel nagyobb mint a baba, hogy jól alá lehessen öltöztetni.Sapka,kis pamut vékony sapi, amit a kórházban is már rá tudsz adni, hogy nehogy megfázzon a kis buksija.
kb ennyi ami hirtelen eszembe jutott.
Ha megszületik a pici, úgyis látod, hogy éppen mi kell...mert mindig kell valami!!:-)
ha megfogadsz egy tanácsot!
Akkor nem fontos újakat venni! Nagyon jól ki lehet fogni használtan.
hordozót mi 4 hónapig használtuk, mert állandóan üvöltött. de a tesót megörökölte a a 0-18 kg ülést ami dönthető. azóta jó utazni.
Első gyereknél mindent újonnan vettünk. de 3 évvel később rájöttem, hogy mennyi pénzt kidobtunk az ablakon. Sajnos akkor még nem volt netünk!
Boldog babavárást!
Válaszolva a kérdésre: babaágy, pelenkázó, hordozó, babakocsi, pelenka, teytilpelus, kifogó, pelenkázóalátét (Nagyon jó a védőben) kisruhák, lázmérő, vízhőmérő, kád kádállvány, doktornéni felir piperéket, popsitörlő, orrszívó, cumisüveg 1 db. fejvédő, kistakaró! körömvágó,
ennyi jutott eszembe. de ha kell szívesen leírom miket vettünk!
mikorra vagy kiírva?
remélem tudtam segíteni!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!