Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Vállalnál így babát?

Vállalnál így babát?

Figyelt kérdés
Igazából nem tudom,mi lenne a jó.Én is szeretném igazából,de legfőképp azért,hogy a kisfiamnak legyen testvére.Mert ha felnő,totál egyedül lesz,ha már mi nem leszünk,nincs unokatesó sem.Nekem 2 testvérem van,igazából nem túl jó a kapcsolatunk. 35 m2 es lakásban élünk.Én 1 éve dolgozom.És igazából a párommal sem túl jó a kapcsolatunk.Érdemes lenne csak azért gyereket vállalni,hogy a gyerekem ne egyke legyen.És ha egyedül maradnék két gyermeket el tudnék tartani???őrlödöm rendesen.Volt már valaki ilyen cipőben?
2012. febr. 14. 10:02
 1/7 anonim ***** válasza:
69%

Ha a pároddal sem igazán jó a kapcsolatod,a lakásotok is kicsi,akkor semmiképpen nem vállalnék még egy gyereket. Ha szülsz,akkor GYES is kevés lesz,és két kicsivel sehol nem fogsz munkát kapni.

Egy gyereket is lehet rendes emberré nevelni.

2012. febr. 14. 10:12
 2/7 anonim ***** válasza:
69%

Én nem vállalnám be. Ha már a férjeddel sem jó a kapcsolatotok. A gyereknek borzasztó nagy trauma elveszíteni az édesapjukat, még akkor is ha néha találkoznak. Azt is nehéz feldolgozniuk, hogy a szüleik már nem szeretik egymást. Elég ennek a törésnek egy gyereket kitenni, nemhogy kettőt. Bár kívánom, hogy jöjjön rendbe a dolog a férjeddel!!

Arról nem beszélve, egyedül eltartani őket nem kis felelősség! Örülni fogsz, ha esteleg egyedül maradsz, ha egyet el tudsz tartani, hacsak nem 3-400ezres fizetésed van.

Úgyhogy ebben a helyzetben inkább azzal teszel szívességet a gyerekednek és magadnak, ha nem lesz tesó!

2012. febr. 14. 10:13
 3/7 anonim ***** válasza:
100%
Csak azért ne vállalj babát,hogy a kisfiadnak legyen játszótársa. Lesznek majd barátai,(lehet,hogy lesz testvére de nem lesznek olyan jóban, stb... ezt előre nem lehet tudni). Főleg így ne menj bele,hogy nem jó a kapcsolatotok a pároddal. Lehet,hogy külön mentek majd,lesz új kapcsolatod és vele terveztek majd babát.
2012. febr. 14. 10:13
 4/7 Jadwiga ***** válasza:
100%
Ha már úton lenne, azt mondanám: nyugodsz szívvel tartsd meg. Így viszont elég szomorú a helyzet szerintem. Próbáljatok a pároddal dűlőre jutni, mert oké, hogy lesz testvére, de egy jó apa is kéne hozzá. Amúgy egyedül két gyerekkel még éppen ki lehet bírni, de Te eléggé rá fogsz menni...
2012. febr. 14. 10:15
 5/7 anonim ***** válasza:
100%

Semmiképpen sem!

Nem beszélve arról, hogy semmi baja nem lesz a kisfiadnak, ha egyke marad.

Még egy nyomós ok:

Ha külön mentek, és esetleg találsz magadnak egy komoly kapcsolatot, akkor lehet, hogy a fiú akar majd közös gyereket. Akkor nem a harmadikat kell szülnöd, hanem a másodikat. Ha ott is bármi történik, nem három gyerekkel maradsz egyedül.

Nekem ikreim vannak, a mi kapcsolatunk sem jó, én annak ellenére, hogy a lakás az enyém, szinte "csak"rezsit kell fizetni meg a megélhetés, rettegek, hogy egyedül hogy fogom bírni anyagilag. És ha lenne majd új pasi az életemben, még egy gyerek szóba sem jöhet!

2012. febr. 14. 10:19
 6/7 A kérdező kommentje:
Mindenkinek nagyon köszönöm a válaszát.
2012. febr. 14. 10:49
 7/7 anonim ***** válasza:
Nem. Főleg a férj és a pici lakás miatt. Ha a gyerekedet normális emberré neveled, mindig lesznek barátai, nem lesz egyedül, néha a barátokra inkább lehet számítani, mint egy testvérre. Szüleimnek egyik testvérére sem lehet számítani, messze is laknak. Két gyerekkel nagyon nehéz, még eggyel is egyedül. Inkább járjatok társaságba, hogy legyenek kis barátai.
2012. febr. 14. 11:35

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!