Párom és én 1helyen dolgozunk, ahol nagy leépítést jelentettek be, párom terhes, még nagyon az elején van.1 hónapon belül elkezdik a leépítést, azt mondták, hogy a terhes kismamát is elküldhetik majd. Nekünk már ebben az esetben is járni fog a gyed?
Akkor is megmondhatjátok, ha kiderül, hogy el akarják küldeni, mert a felmondási védelem a vélelmezett fogantatás időpontjától él.
Szerintem várjatok vele egy kicsit, hadd erősödjön a baba.
Minden jót nektek!
Vagy írassa ki magát táppénzre, akkor sem rúghatják ki.
De a barátnőmet kirúgta a fönöke,mikor megtudta ,hogy terhes. Én tanácsoltam neki ,hogy vigye munkaügyi bíróságra az ügyet. Most lesz majd az első tárgyalás. Persze mikor a fönöke megtudta ,hogy bíróság lesz egyből vissza akarta venni. De mondtam neki ,hogy mondjon nemet.Mert visszaveszi és talál majd olyan indokot amivel terhesen is elküldheti. (lopás,károkozás )
annyit fűznék hozzá, hogy ha a kirúgáskor nyújtja át az orvosi igazolást a terhességről, akkor nagyon be fog pipulni a főnöke, hogy miért nem mondta hamarabb és most kit küldjenek el helyette... aztán majd gyes alatt mondanának fel neki bosszúból. Lehet, hogy előbb kellene szólni, ha rossz történik veletek, akkor úgyis ugrik a védettség, ha meg minden jól alakul, akkor talán a munkaadóval is jobb viszony marad...
Tipp:Kérje meg az orvosát, hogy írja ki egy hét táppénzre és amikor visszamegy, akkor közölje, hogy nőgyógyászati okok miatt volt betegszabin mert hogy terhes
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!