Mik azok, amiket mindenképpen kerülni kell terhességkor? (bővebben lent)
Sziasztok!
Hallottam olyant, hogy például fahéjat, cickafark teát nem szabad fogyasztani, mert attól elmehet a baba. Nem tudom, hogy ez mennyire igaz, vagy mennyire nem. De miket szükséges kerülni ebből a szempontból? Köszönöm a válaszokat!
Szia! Idézek Neked a bábás könyvemből:
"Hogy az idő előtti méhösszehúzódásokat, a "gyakorló fájásokat" vagy kontrakciókat elkerüljék, azt ajánlom a várandósoknak, hogy a 36.hétig a követkeő gyógyfüveket és illóolajokat ne használják: bazsalikom, gyömbér, szegfűszeg, verbéna(vasfű), fahéj, kámfor, japán menta és tuja. Mindenekelőtt a gyömbérrel, kardamommal, szegfűszeggel, az oregánóval és a fahéjjal kellene a várandósoknak óvatosan bánni, mert ezek erősen melegító hatásúak és többek között kámfortartalmúak, ebből következően fájáskiváltók"
Remélem segítettem valamit!
Boldog babavárást: 34 hetes kismama
Petrezselyem zöldet, nagy mennyiségben. Egy kis ízesítőként a levesbe mehet, egy kis petrezselymes krumpli belefér, de mondjuk egy p.krémleves már túl sok lenne.
Egyes helyeken ma is természetes magzatelhatjóként isszák a teáját.
Legújabb kutatások szerint az alkohol már ritkán és kis mennyiségben is árt, egy-egy ünnepi koccintás alkalmával is igyál inkább gyümölcslevet.
Idővel kerülj mindent, ami gyomorégést okozhat, mert ahogy nyomja fel a gyomrod a baba, sokat fogsz szenvedni.
Mesterséges adalékanyagokat ha lehet, iktasd ki, a többségéről azt se tudjuk, mit okoz, de legalább feleslegesek.
Én semmit nem változtattam az életvitelemen. Ettem fahéjat is (almássütiben, tegnap sütöttem fahéjas csigát), időnként megiszom egy-egy pohár sört vagy bort. Cickafarkteát csak azért nem iszom mert nem szeretem, viszont iszom mentát, csipkebogyót, hibiszkuszt, bodzát, feketeteát.
A fűszernövények egyébként fűszernyi mennyiségben semmilyen hatást nem váltanak ki.
Ja a kávét nem iszom már de nem azért mert nem merem, hanem mert hányingerem van tőle. :)
Én korábban sosem ittam gyömbért, aztán terhesen hihetetlen sokat - a dokim javasolta a hányásra.
Semmi baj nem volt, bár a hányásra csak kismértékben volt hatással, de már az is több volt, mint a semmi.
Ha ez most vmi tévéműsor lenne, akkor sztem én volnék az, akinél hangsúlyozzák, hogy "ne próbáld ki otthon" :).
Kb. 10 hetesen voltam egész éjszaka a Vidámparkban, fel is ültünk mindenre. Megkóstoltam nyersen a fasírtnak valót, mert valahogy nem volt a fejemben, hogy nem kéne. Néha pár korty sört is lenyeltem, mert majd kinéztem a dobozt a párom kezéből. 20-30 kilókkal mászkálok le-föl a lépcsőn (nagyobb baba, babakocsi, egyebek a boltból). Fahéjas-almás sütit is csináltam, oreganót is imádom például.
Ezek mellett pedig a 36. héten tartunk az óriásbébivel, tökéletes eredményekkel, teljesen zárt méhszájjal.
Azt hiszem szerencsés alkat is vagyok, és nyilván nem kísértem a sorsot, de sokszor egyedül kell megcsinálnom mindent, mert csak a párom van, aki igen sokat dolgozik is. Szóval olykor muszáj is megszegni az aranyszabályokat, de hálistennek nem lesz baj attól, hogy nem zárkózik az ember üvegkalitkába.
37 hetesen még egyedül áttaszigáltam a szekrénysort a másik szobába...
Amit az első válaszoló írt, nem olvastátok elég figyelmesen. Nincs gond a fahéjas csigával vagy a gyömbéres üdítővel, amivel vigyázni kell, azok a gyógynövények és az illóolajok! (Kedves első, a Bába válaszol c. könyvből idéztél, ugye? :-D)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!