Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Ti milyen betétet vesztek/vett...

Ti milyen betétet vesztek/vettetek a kórházi napokra?

Figyelt kérdés

Nektek is mondta a védőnő, hogy készítsetek vattából meg gézből kis "csomagokat"?Azt mondta az nem bántja majd úgy a gátsebet...hát nemtudom

33hkm

2012. febr. 10. 20:11
1 2 3
 11/23 anonim ***** válasza:
Sima Always éjszakai elég volt!
2012. febr. 10. 20:40
 12/23 anonim ***** válasza:

Én ilyen tanácsot nem kaptam, viszont beszereztem az eldobható bugyit (egy db fogyott), az extra betétet (pár fogyott), stb. de hamar, már a második nap váltottam a normál méretre.

Én két dolgot tapasztaltam: az egyik, hogy ha valaki terhesség előtt sokat vérzik, akkor szülésnél is - de ha nem, akkor nem. Alkati kérdésnek tűnik. Nekem előtte sosem volt éjszakai betétre szükségem...

Másik: szobatársam gátsebe nem igazán gyógyult, kényelmetlen volt, stb. Kipróbálta a sima, kórházi betétet - és rájött, hogy az always-féle műanyag felszín miatt és a gyermekágyon lévő meleg miatt ... Nem mondom, hogy bepállott a sebe, de valami olyasmi, nem szellőzött. Vetetett pamut felszínűt és rögtön javult a helyzet.

2012. febr. 10. 20:44
 13/23 anonim ***** válasza:
Én Tena Lady extra betétet az első pár napban, utána már elég volt a Tena Lady mini. Próbáltam sima betétet is, de nagyon bántotta a gátsebem, túl kemény volt. Még a sima bugyit sem bírtam elviselni, csak a Tena eldobhatós bugyiját. Patikában lehet kapni többféle méretben. Ez egy hálós bugyi, nagyon kényelmes és mosható. Én a kórházban mindig mostam ezeket, nagyon hamar megszáradnak és könnyen kijön belőle a vérfolt. Szóval eldobhatós, de lehet többször is használni, mert mosható is.
2012. febr. 10. 21:22
 14/23 anonim ***** válasza:
Én bababoltban kapható nagy betétet használtam. Most a második szülésre készülve szintén ilyet vettem és mondta a bababoltos csaj, hogy bejár hozzá egy nőgyógyász és azt mondta neki teljesen ki bír akadni amikor egy kismama Tena Lady betétet tesz be.Mert ugye az inkontinencia betét és ha beleszívódik a vér az elszíneződik és így amikor minden nap nézik, hogy mennyire vérzel meg hogy tisztulsz e rendesen, nem látszik jól, hogy a vérnek milyen a színe.Pedig ilyenkor pont ez az egyik lényeges dolog amit néznek. Én nem ajánlom a Tena Ladyt, érdeklődj a bababoltokban. 30-40 ft egy darab belőle. 30 hetes kismama
2012. febr. 10. 21:26
 15/23 A kérdező kommentje:

hát nem is tudom...és akik Tenát használtatok abból mekkorát?és kb. mennyire volt szükségetek?

köszönöm a válaszaitokat,boldog babavárást:)))))

2012. febr. 10. 21:40
 16/23 anonim ***** válasza:

Nekem nagyon nagy volt, szinte mint 1 pelenka.De nem bántam, mert ömlött belőlem a vér, és így biztonságban éreztem magam! :)

Az egyik válaszoló, aki írta, hogy teljesen ki vannak ettől a kórházban...Én erről még nem hallottam, sőt a bugyimban sem turkált senki.Csak írtam mellesleg..

2012. febr. 10. 21:51
 17/23 anonim ***** válasza:
én nem birtam a tenát, alig tudtam a lábam összetenni töle, ugy hozott anyukám éjszakai allwayst-t az nagyon jo volt. most is azt viszek nekem elég volt. a gézt meg vattát én sem javaslom. nekem ami bejött az a sok zuhany langyos vizzel meg a nedves wc papir. 36hetes kismama
2012. febr. 10. 22:09
 18/23 anonim ***** válasza:
100%

Ilyet:

[link]

Ez direkt az első napokra való. Megtartja a színét és az állagát is annak ami tisztul belőled, így a kórházban pontos infót tud adni. Nem értem sokan miért "szenvednek" gézzel meg vattával. Szerintem nem ér annyit.

És bár vettem Tena betétet is, de az ehhez képest olyan, mint egy sima betét, inkább majd itthon használom el.

2012. febr. 10. 22:31
 19/23 anonim ***** válasza:
Szia.Én 1 cs.tena minit vittem,de mondták a nővérek,hogy lehet kicsi lesz,így apa hozott eggyel nagyobbat egy csomagot.Igazából talán 2 napig használtam a nagyobbat utána kb.egy hétig a minit aztán az always éjszakit és így álltam vissza normálra.Én elég sokáig véreztem de a végén már elég kis mennyiség volt csak.Nekem a tenaval nem volt semmi bajom és nekem sem nézték,hogy milyen a vérem.Sokat jegeltem és naponta 2-3- szor pár perc alatt lezuhanyoztam.Nagyon hamar gyógyult a gátsebem.
2012. febr. 11. 06:16
 20/23 anonim ***** válasza:

21:22-es vagyok

A Tenán remekül látszik a lochia eredeti színe. Az orvosom minden nap bejött és megnézte a színét, és mivel az első napokban sok ürül, így elég rövid időn belül kell cserélni szóval, ha azért változna a színe, mert sokáig állt akkor arra esély sem volt nálam. Ezeken a cseréken kívül naponta 3x zuhanyoztam a kórházban, és akkor is cseréltem a Tenát. Amúgy nálunk (Bp. III. Margit kórház) a szülésznő kifejezetten a Tenát ajánlotta. Lehet, hogy inkontinencia betét, de szüléskor remekül használható. Ha az orrodból ömlik a vér kedves egyik válaszoló aki azt írtad, hogy a Tena különben is inkontinencia betét, akkor nem engeded majd az orvosnak, hogy bedugjon egy tampont az orrodba, mert az nem arra való?

2012. febr. 11. 08:30
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!