Ti milyen betétet vesztek/vettetek a kórházi napokra?
Nektek is mondta a védőnő, hogy készítsetek vattából meg gézből kis "csomagokat"?Azt mondta az nem bántja majd úgy a gátsebet...hát nemtudom
33hkm
Én ilyen tanácsot nem kaptam, viszont beszereztem az eldobható bugyit (egy db fogyott), az extra betétet (pár fogyott), stb. de hamar, már a második nap váltottam a normál méretre.
Én két dolgot tapasztaltam: az egyik, hogy ha valaki terhesség előtt sokat vérzik, akkor szülésnél is - de ha nem, akkor nem. Alkati kérdésnek tűnik. Nekem előtte sosem volt éjszakai betétre szükségem...
Másik: szobatársam gátsebe nem igazán gyógyult, kényelmetlen volt, stb. Kipróbálta a sima, kórházi betétet - és rájött, hogy az always-féle műanyag felszín miatt és a gyermekágyon lévő meleg miatt ... Nem mondom, hogy bepállott a sebe, de valami olyasmi, nem szellőzött. Vetetett pamut felszínűt és rögtön javult a helyzet.
hát nem is tudom...és akik Tenát használtatok abból mekkorát?és kb. mennyire volt szükségetek?
köszönöm a válaszaitokat,boldog babavárást:)))))
Nekem nagyon nagy volt, szinte mint 1 pelenka.De nem bántam, mert ömlött belőlem a vér, és így biztonságban éreztem magam! :)
Az egyik válaszoló, aki írta, hogy teljesen ki vannak ettől a kórházban...Én erről még nem hallottam, sőt a bugyimban sem turkált senki.Csak írtam mellesleg..
Ilyet:
Ez direkt az első napokra való. Megtartja a színét és az állagát is annak ami tisztul belőled, így a kórházban pontos infót tud adni. Nem értem sokan miért "szenvednek" gézzel meg vattával. Szerintem nem ér annyit.
És bár vettem Tena betétet is, de az ehhez képest olyan, mint egy sima betét, inkább majd itthon használom el.
21:22-es vagyok
A Tenán remekül látszik a lochia eredeti színe. Az orvosom minden nap bejött és megnézte a színét, és mivel az első napokban sok ürül, így elég rövid időn belül kell cserélni szóval, ha azért változna a színe, mert sokáig állt akkor arra esély sem volt nálam. Ezeken a cseréken kívül naponta 3x zuhanyoztam a kórházban, és akkor is cseréltem a Tenát. Amúgy nálunk (Bp. III. Margit kórház) a szülésznő kifejezetten a Tenát ajánlotta. Lehet, hogy inkontinencia betét, de szüléskor remekül használható. Ha az orrodból ömlik a vér kedves egyik válaszoló aki azt írtad, hogy a Tena különben is inkontinencia betét, akkor nem engeded majd az orvosnak, hogy bedugjon egy tampont az orrodba, mert az nem arra való?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!