Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Macskatartó anyukák, rátok...

Macskatartó anyukák, rátok nem néz szörnyülködve a dokitok?

Figyelt kérdés
Ma voltam védőnőknél és a dokimnak megemlítettem,hogy macskaszőr allergiám van és használhatom-e az orrsprayt rá várandósan. Erre ő és a három védőnő majd megöltek a tekintetükkel. Sápítoztak,hogy hogy kerülök kapcsolatba a macskával. Mondom a lakásban,mivel 9 éve van macskám,de az allergia nemrég jött ki rajtam. NA azokat a fejeket látni kellett volna,majd elsüllyedtem ott a helyszínen. Mondtam,hogy ha nem lesznek ilyen hidegek,költözik ki.,de addig bent lesz. Kérdezem én,azokkal mi van akik pl kutyát tartanak? Azokat meg már megeszik ez miatt? Ti hogy vagytok ezzel a témával? Vagy mit reagált a dokitok-védőnőtök? Jelzem van két egészséges fiam. (a macseknak külön alvó helye van,a mi szobánkba és gyerekszobában nincs bentlét,ágyra-asztalra nem megy föl, szóval tudja a rendet.) Köszönöm.
2012. febr. 9. 16:37
 1/10 anonim ***** válasza:
42%

Szerintem itt az ideje hogy utána járj a macska veszélyeiről a babákkal kapcsolatban és akkor talán ha képben leszel akkor megérted a szörnyülködést és nem próbálsz párhuzamot vonni a macska és kutya tartás között.

Persze előfordulhat hogy olyan dolgokat kell "megemésztened", ami nem fog tetszeni.

2012. febr. 9. 16:46
 2/10 anonim ***** válasza:
70%

Nálunk semmit nem reagált, csak terhesség alatt, hogy kerüljem az almot, és ne "szerelmeskedjünk". :) Nem írom le a toxoplazma-dolgokat, biztos tudsz róla.

Nem lehet, hogy azon csodálkoztak, hogy allergiás vagy a cicára, és mégis van?

Amúgy a család sokkal nagyobb problémát csinált ebből, jaj, hozzá ne érjen a gyerekhez, meg ne simogassa, stb. (Csak benti cica, életében egyszer volt kint, rosszul sült el, azóta nem mer kimenni.)

2012. febr. 9. 16:49
 3/10 anonim ***** válasza:
70%

Szerintem is kissé túl van lihegve ez az egész macska meg állattartás kérdés. Nekem is van cicám, tekintve, hogy panelban lakunk, benti cica. Soha nem megy ki, ergó nem is tud összeszedni semmi fertőzést, amit továbbadhatna nekem. A kinti-benti cica már neccesebb, de a higiéniára odafigyelve nem lehet baj. A toxoplazmát, ami miatt "sápítoznak" a macska ürüléke terjeszti, tehát almot ne takaríts, simogatás után kézmosás.

Nálunk 3 éve van cica, soha nem is pucoltam az almot.

A védőnő egyáltalán nem akadt ki a cica miatt, ezeket mondta, meg ha meglesz a baba, arra kell figyelni, hogy ne menjen be a szobájába, meg hát nyilván takarítani a macskaszőr miatt. Ezek amúgy is természetesek.

Az orvos már más kérdés, rákérdeztem a szűrésre, közölte, hogy a macska nem való terhes közelébe, tüntessem el, de szűrésre nem akart nagyon beutalót adni. Ja, és közölte, hogy kb. 10000 a vizsgálat (ami egy csomó helyen ingyenes és nem kell érte könyörögni). Végül nem mentem el, mert az asszisztensnővel megbeszéltük, hogy mivel benti macska, régebb óta meg van, almot soha nem takarítottam, így felesleges.

Szóval cica marad és a gyerek is! Én nem értem az olyan embereket, akik szerint ki kell dobni a cicát, ha terhes az ember. Ha valakinek nincs állata, azt értem, hogy nem érti meg, hogy mit jelent egy kis kedvenc, de akinek van és képes zokszó nélkül kidobni, mert ő terhes, azt fel nem fogom! Feltételezhetően tudta, hogy valamikor babát akar, akkor minek vett magához állatot, ha ennyire fél, hogy elkap valamit! Tudom, hogy sokak szerint nem lehet párhuzamot vonni, egy állat és egy gyermek között, de a lényeg, a felelősség és, hogy egy kis lény teljesen ki van neked szolgáltatva az ugyanaz! Szóval nem tudom az ilyenekből milyen anyák lesznek és mire nevelik majd a saját gyereküket, hogy hogyan kéne bánni egy állattal!

Bocs, a nagyon hoszzú válaszért, de mostanában sok hasonló kérdés volt és rendszeres válasz volt, hogy ki kell dobni az állatot!

2012. febr. 9. 17:03
 4/10 anonim ***** válasza:
18%

"...Tudom, hogy sokak szerint nem lehet párhuzamot vonni, egy állat és egy gyermek között, ...Szóval nem tudom az ilyenekből milyen anyák lesznek és mire nevelik majd a saját gyereküket, ..."

Minden bizonnyal pocsék anya az szerinted, aki egy állat és gyermek közötti kockázat esetén a gyermeke javára dönt.

Nem is értem milyen anyák az ilyenek...

2012. febr. 9. 17:11
 5/10 anonim ***** válasza:
86%

Nekem ér annyit a gyerekem, hogy amióta negatív lett a toxoplazma vizsgálatom (tehát még soha nem kaptam el, így nem vagyok ellene védett) nagy ívben kerülöm a macskákat. A kutya és a macska a terhesek szempontjából tök más tészta, ne hasonlítsd össze őket.

A doki amúgy meg sem kérdezte, hogy van-e macskám, egyből írta a beutalót a toxoplazma vizsgálatra és amikor megjött az eredmény, elmondta, hogy macskát ne nagyon taperoljak (főképp idegen macskát ne) és ne most álljak neki kertészkedni se. Az alomtakarításról meg szó se legyen, de amúgy kinti macskáink vannak (ráadásul öt macskánk van). Enni rendesen kapnak, párom simogatja is őket, de én hónapok óta egy ujjal nem értem hozzájuk.

2012. febr. 9. 17:16
 6/10 anonim ***** válasza:
78%
A hosszú válasz írója vagyok. Én a párhuzamot arra írtam, bár lehet, hogy zavarosan fogalmaztam, hogy nagy felelősséget vállal az is aki állatot tart illetve aki gyermeket vállal. Ha valaki befogad egy állatot, az tudja, hogy nem 1-2 évre, hanem 10-15 évre vállalja, tehát, ha fél, hogy majd baja lehet a babájának, akit későbbre tervez, akkor ne vegye magához! Tehát én ezt nem értem, lehet nem is azt kellet volna írnom, hogy milyen anya az ilyen, hanem, hogy milyen ember!
2012. febr. 9. 17:23
 7/10 anonim ***** válasza:
66%
Pozitív lett a toxoplazmám, és terhes vagyok. Amúgy van macskám (benti) de azt mondták ezer millió más dologtól (fertőzött husitól, a husi attól még jó, nem veszed észre, pl. disznóvágásról kaptad) szóval a macskusz maradhat azt mondták, volt a védőnő, meg is simogatta! Amúgy nekem a terhesség előtti toxoizé lett poz, tehát már átestem rajta, nem most van, de valakitől hallottam (nem 100%) hogy neki volt, és antibiotikumos kúrát kapott, és ennyi, maradhatott a macska, mert utána már nem fertőz még egyszer. Pont azt az antibiotikumot, amit én egyébként is szedtem a fogamra (begyulladt) terhesség alatt.
2012. febr. 9. 17:49
 8/10 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat, részemről mentek a jó kezek.
2012. febr. 9. 18:18
 9/10 anonim ***** válasza:
100%

Jelenleg is van macskám. Gyerekkoromban volt, hogy egyszerre 25 macskánk volt és mégis negatív a toxoplasma tesztem. Állatorvost is megkérdeztünk erről, aki elmondta, hogy az alomhoz ne nyúljak, a macska simogatása után pedig mossak kezet, meg ne puszilgassam. De azt is elmondta, hogy sokkal nagyobb az esélye megkapni ezt a fertőzést olyan kismamáknak, akik pl kimennek a piacra és jaj de szép alma, megveszi és nem bírja ki hazáig és mosatlanul megeszi. Ugyebár az almára nincs ráírva, hogy a földről szedték vagy még a fáról.

Így a kertészkedés is hasonló veszélyeket rejthet az esetleges macska és rágcsáló ürülék miatt, mint a macska simogatása, azt pedig megint csak nem tudhatja senki, hogy milyen állatok mászkálnak a kertjében.

És még egy dolog, amit kevesen tudnak. Valójában nem is a macska a vírusgazda, hanem a rágcsálók, és így kerül a macska emésztőrendszerébe a toxoplasma fertőzés. Így gyakorlatilag az állandó benti cica valószínűsíthetően még csak nem is látott egeret, tehát a fertőzöttséget szinte 100%-ra ki lehet zárni nála.

A mostani cicám kinti macsek, többször hozott haza madarat és egeret is, így fenntartásaim vannak vele kapcsolatban, de nem üldöztem el a háztól ebben a kutyaordító hidegben pedig bent alszik a lakásban, de szigorúan hordozóban. Még többet fertőtlenítem a tálkáit, a lakást és fertőtlenítő kézmosót használunk.

A doki nem néz rám szörnyülködve, a védőnőnk meg azt sem tudta, hogy miként kerül a macskába a fertőzés.

2012. febr. 9. 22:05
 10/10 anonim ***** válasza:
100%
Sziasztok.Én nyolc éve szeretnék gyereket és valamilyen szinten a cicámnak köszönhetem,hogy összejött.Mert már kezdtem lemondani róla ás úgy döntöttünk jó akkor ha gyerek nem lesz legyen egy gyönyörű perzsa cicám.Szóltam a védőnőnek és a dokinak is azt mondták hogy ha benti cica nincs nagy gond ne nyúljak az alomhoz és meglátjuk az eredményeket hogy maradhat-e a cica. Nagyon kiborulnék ha mennie kellene de persze a gyerek az első.Én ki indulok a tesómból hogy amikor terhes lett elajándékozta a macskát mert a sok okos meggyőzte és azóta is bánja mert kiderült hogy maradhatott volna a cica.
2012. febr. 10. 07:55

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!