Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Állatok veszélyesek lehetnek...

Állatok veszélyesek lehetnek a terhességre?

Figyelt kérdés
Van egy cicám (3 éves) és egy Yorkim (fél éves). Mind a két állat benn él velünk a lakásban. Most tervezzük az első babánkat, és érdekelne, hogy milyen hatással lehetnek majd rám. (szőrük, illatuk, szaguk, székletük...)
2012. febr. 8. 16:37
1 2 3
 21/27 anonim ***** válasza:
Nem csak szélsőségek léteznek ám! Attól még szeretheti valaki az állatokat, hogy nem alszik vele egy ágyban, vagy az udvaron tartja. Másrészt ismerek olyat aki nem szereti az állatokat a közvetlen rokonságomban is és attól még nem tartom rossz embernek, ő egy nagyon jó szívű típus sőt a legjobb ember akit ismerek és soha nem bántaná az állatokat, de nem tehet róla, hogy nem vágyik egyáltalán a közelségükre. Biztos neked is van olyan ami taszít, és attól még nem kaptál negatív címkét. Na ennyit az állatszeretetről. Másodsorban a 0% százalék alatt magától értetődően azt értettem, hogy az olyan dolgokról beszélek, amit ki lehet védeni, ill. tudom, hogy árt azt én kizárom az életemből. pl alkohol, cigaretta, energiaital, forró fürdő, közfürdő, állatok a közvetlen közelemben. Ez azért még nem steril szoba. Gyümölcsöket alaposan megmosom, és vitamint szedek. Az állatot nem kell likvidálni, de addig lehet róla gondolskodni más családtagnál, olyannál aki mondjuk szívesen befogadná. Lehet, h nem mindenkinek van ilyen, nekem lenne. Nekem is van kutyám amúgy, de az udvaron és amióta terhes vagyok a férjem csinál vele kapcsolatban mindent, mert eleve nagytestű. Én soha nem tartanám a lakásban, de más állatot sem. Sokat foglalkoztunk vele mindig is és nagyon szeretjük is, de pl nálunk az sem divat, hogy engedjük nyalogatni az arcunkat, meg ilyenek.
2012. febr. 9. 15:07
 22/27 anonim ***** válasza:
49%
Második válaszoló vagyok. Te tudod, hogy döntesz, hogy érzed. Amint írtam, én is szeretem a cicáimat, akiket anyáékhoz vittem a baba miatt, de a gyerek azért más tészta. Ne mondja nekem senki, hogy a macskatartás elég higiénikus lehet a gyereknevelés mellett. Persze, lehet, hogy a párod takarítja az almot, de veled még egyszer sem fordult elő, hogy a cicád az asztalra ugrott (előtte meg esetleg a kakáját kaparta el), stb? Nekem maine coonjaim voltak, nem semmi szőrzettel. A legnagyobb odafigyelés mellett is szállt szőr a levegőben. Nem akartam, hogy ha megszületik a babám, a ruhámról, stb. szőrt vegyen a szájába. Ha elkezd kúszni- mászni, nyalja be a kezéről? És rendben van, hogy nagyanyáinknak is voltak háziállatai, de könyörgöm!kinnt az udvaron. Arról nem is beszélve, hogy nagyobb is volt a csecsemőhalandóság. Én minden estre inkább nem kockáztattam, de ez mindenkinek a szíve joga.
2012. febr. 9. 15:50
 23/27 anonim ***** válasza:
0%
Utolsó igazad van. El sem hiszem, hogy valaki végre így gondolkodik. Igen a nagyim is mondta sokszor, hogy mindenféle állatuk volt, de a házban soha, az étel és a fekhely közelében soha. És tényleg a mamámanak is 7 tesója lett volna de csak ó maradt meg. Én más kérdésnél is írtam, hogy nagyon nagyon utálom mikor valaki a "nagyanyáink idejében" dumával jön. üdv
2012. febr. 9. 16:17
 24/27 anonim ***** válasza:

Egy szóval sem hivatkoztam a nagyanyánk idejére....

Sziámim van, nem megy az asztalra. Étkezéskor van külön terítő, amit felteszek, a konyhapultot meg a macska nélkül is fertőtleníteném, mielőtt neki állok kaját főzni. Mire meglesz a baba, kész lesz a ház. Ez tényleg a mi döntésünk. Érdekes, hogy arra senki nem reagált, hogy a 3 toxo eredményem mind negatív....Akkor valamit mégis jól csinálok...Amúgy ha valaki fertőződik, akkor sem biztos, hogy át jut a placentán. A macska nem nyalogat, a sziámi sem olyan. Mindenkinek vannak elvei, én ezt gondolom, hogy attól, mert babát várok, nem kell üvegburában megélnem a terhességet. Úgy gondolom, hogy a szakmámból kifolyólag rendelkezem annyi tudással és tapasztalattal, amitől nem csak ugyurubugyuru állattartó vagyok. Ez is egy döntés. A tiétek is az. Én nem paterolom el otthonról. Számtalan olyan kisgyereket ismerek, aki ekcémás, asztmás és csak az állatkertben látott állatot, padlófűtésről ne is beszéljek .... Az infók ismeretében mindenki úgy dönt, ahogy jónak látja. Én szakmai tanácsot kértem, állatorvos, körzeti orvos, szülész és ezek ismeretében döntöttem így. Nem a fórumon kértem tanácsot. Ha valaki ezt teszi, akkor leírom, hogy én mire jutottam. A felelősség az övé.

2012. febr. 9. 18:14
 25/27 A kérdező kommentje:
Köszönöm :)
2012. febr. 9. 18:59
 26/27 anonim ***** válasza:
Jajj bocsi reagálok a 3 negatív toxod-ra GRATLÁLOK:)!
2012. febr. 10. 10:48
 27/27 anonim ***** válasza:
Köszönöm. KEDVES vagy :)
2012. febr. 10. 11:11
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!