Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Állatok veszélyesek lehetnek...

Állatok veszélyesek lehetnek a terhességre?

Figyelt kérdés
Van egy cicám (3 éves) és egy Yorkim (fél éves). Mind a két állat benn él velünk a lakásban. Most tervezzük az első babánkat, és érdekelne, hogy milyen hatással lehetnek majd rám. (szőrük, illatuk, szaguk, székletük...)
2012. febr. 8. 16:37
1 2 3
 11/27 A kérdező kommentje:
Köszönöm a megnyugtatásokat! Így már biztosan nem tudja senki bemagyarázni, hogy váljak el tőlük! Még egyszer Köszi mindenkinek :D
2012. febr. 8. 18:49
 12/27 anonim ***** válasza:
100%

Szia!

Semmi bajod nem lesz tőlük nekem is van egy cicám születése óta bent van mert eldobta az anyukája én neveltem fel 5 éves.Nem tudnám kidobni őt most vagyok 30 hetes és semmi bajom.Nézetni kell bizonyos időközönként a toxoplazmát és ennyi meg ne te cseréld az almot,simogatás után meg kézmosás.Minden rendben lesz :)

2012. febr. 8. 19:02
 13/27 anonim ***** válasza:
0%
Azárt ácsi kedves kérdező!Nem tudom miért ez a hangsúly?Miért kell ilyet írnod h "bemagyarázni". Abszolút nem érdekel, hogy te hogy tartod benn az állataidat és hogyan kockáztatod a gyerekedet, én is és még egykét válaszadó csupán a véleményünket írtuk le és semmit nem akartunk neked bemagyarázni. Azért mert ellentétes a vélemény mint a téged megnyugtatók, azért még tiszteletben kellene tartani a miénket is mert mi is csak segítségképpen írtuk le a tapasztalatainkat! Egyébként a te dolgod mit csinálsz én alapból nem tartottam soha benn lakásban állatot mert nem tartom higiénikus dolognak annnak ellenére h szeretem őket. De nekem mindegy h te hogyan élsz de a sértő hangsúlyt kikérem magamnak, mközben én segítségképpen szántam a válaszom.
2012. febr. 9. 00:48
 14/27 anonim ***** válasza:
100%

Nem kell ennyire felháborodni, kedves utolsó, semmi bántót nem írt a kérdező, egyszerűen csak örül, nem szeretne megválni az állataitól, akiket gondolom, családtagnak érez.

És megnyugtatja a tudat, hogy terhesség mellett sem veszélyes az állattartás, ha megvan a megfelelő higiénia.

2012. febr. 9. 09:50
 15/27 A kérdező kommentje:

Nem rátok értettem, hogy ti magyarázzátok be, hanem sajnos a szüleimre. Őket is úgy nevelték, hogy lakásban állat nem lehet. Amíg otthon éltem emiatt nem is lehetett állatom. Miután elköltöztem otthonról egyből lett egy cicám. (Valószínű hogy amiatt is akartam mar nagyon, mivel előtte tiltva volt. ) de már nem szóltak bele.

A lényeg, hogy miután megtudták, hogy gyereket szeretnénk, azóta ujra felhozták napi témának.

Köszönöm mindenkinek a válaszokat, és elnézést kerek attól, akit megbántottam. Mivel már nagyon hozzám nőttek, így nem szeretnék elválni tőlük, és persze, hogy azok a válaszok, amik ebben bátorítanak, jobban "tetszenek".

2012. febr. 9. 10:34
 16/27 anonim ***** válasza:
23%
Én biztos a szüleimre hallgatnék, akik feltétel nélkül szeretnek engem és jót akarnak nekem, nem egy ilyen fórumon a vadidegenekre. Teljesen igaza van a szüleidnek. Okét tegyük fel, hogy megtartod az állataidat a lakásban. Mindent abszolút precízen csinálsz velük, de akkor is azt itt senki nem fogja velem elhitetni, hogy egy minimális kockázat sincs. A sógornőmet is figyelmeztette a doki, és mondta neki, hogy olyan nincs h ne lenne az állattal való terhességben egy minimális kockázat. De ő fütyült rá, erre a kislánynak kijött valami szemgyulladás, amit állat okoz és látáskárosodása lett. Pedig ők is minden higiéniai szabályt betartottak. Na azóta mindig mondja, hogy hogy megbánta a döntését azóta. Tényleg nem meggyőzni akarlak, és nem is beleszólni, csak jószándékból írom le. Azért hallgasd meg anyukádékat is kérlek, hidd el, ha a babádnak valami baja lenne, ők valóban nagyon szomorúak lennének és segítenének neked amiben csak tudnak, ezzel szemben itt akárki aki válaszol neked, még ha jót is akar, akkor nem lesz ott veled, amikor baj történik és nem az ő problémájuk lesz. Nekem biztos a szüleim vélemény lenne a fontosabb. Kívánom, hogy megfelelő döntést hozz!üdv
2012. febr. 9. 11:26
 17/27 anonim ***** válasza:
100%
Csatlakozom a korábban szólt állatorvos véleményéhez. Itt is két tábor van: állattartók kontra ellenzők.... Ez így van. 20 hetes kismama vagyok, agrármérnök, a szakmában dolgozom (táppénzen vagyok) szarvasmarhával foglalkozom, 16 éve van macskám, lovagolok tehát had ne mondjam, hogy amilyen állatot végig lehetett "nyalni" azt én végig nyaltam. Egyszerű a megoldás: higiénia. Semmivel több esélyed nincs elkapni a toxot macska ésszerű tartásával, mint nyers hústól (nem kell megenni, elég, ha a kezeden, késen, vágódeszkán rajtamarad és a kezedről beviszed), mosatlan zöldségtől. Az első 10 hétben a szarvasmarha telepen voltam, a mai napig lejárok, mert nem bírnám ki ha nem látnék tarkát.... Én mindig azzal viccelődöm, hogy azért nem dolgozhatok, nehogy elkapjanak tőlem valamit az állatok...Amúgy nem a fertőzésektől való félelem miatt nem dolgozom, hanem a téli időszakban a napi 100 km autózás és hát nem olyan fürge az ember, hogy több száz kilós állat elöl csak elugorjon, mint régen.... Ja, a lényeg: én sem estem át még fertőzésen, ennek ellenére. A macska itt durmol a lábamon, valami melegít a hidegben. A nőgyógyászom kicsit húzta a száját a macska miatt, de én ebben a kérdésben inkább egy állatorvosra hallgatok. Idegen állatokkal nem most ismerkedem, ezt a pár hónapot kibírom, az almot a férjem takarítja. Hogy tovább szörnyülködjenek egyesek: ha az oldalamon fekszek, a macskám szeret odagömbölyödni a pocakomhoz, ezt korábban sohasem tette, és már többször odarúgott a gyerkőc :) Erre mondja valaki, hogy az állatokhoz szoktatást nem lehet elég korán kezdeni....Egy szó: higiéna!
2012. febr. 9. 11:31
 18/27 anonim ***** válasza:
100%
Még annyit hozzátennék: volt-e már valamelyikőtök akármilyen áruház raktárában (én már láttam az áruházban is)? Én voltam gyakorlaton ilyen helyen.... Rágcsálóírtás ide vagy oda, de jócskán van belőlük... És terjesztik ők is. Ezért kell MINDENT megmosni, a narancsot és a banánt is. Erre kevesebben gondolnak, mint arra, hogy akkor meg kell szabadulni az állatoktól. Aki felelős állattartó, az tisztában van a veszélyekkel és tájékozódik, hogyan lehet megelőzni. Falvakban is laknak normális emberek és nők, akik babát várnak, de egyről sem hallottam még, hogy eladták volna az összes állatot csak azért mert jön a baba.
2012. febr. 9. 11:39
 19/27 anonim ***** válasza:
11%
Egyrészt a marhák gondolom nem a lakásodban mászkálnak, másrészt a macsak az ágyadban na az minden csak nem higiénia. De hát mindenki maga tudja. Azért egy lakásban való állattartás, az nem ugyanaz, mint egy udvaron, vagy gazdaságban. És végül azt megcáfolnám, hogy az állatorvost kell ilyenhezetben alapul venni, mivel ő az állatok fiziológiájához ért, de egy terhes nő fiziológiájához és a magzatéhoz inkább a nőgyógyász. De hát mindenki maga tudja!Azt viszont te sem írtad le kedves utolsó, hogy 100%-ig biztos hogy a kockázat 0. Én ha a gyerekemről van szó akkor 0kockázatot vállalok be.
2012. febr. 9. 13:21
 20/27 anonim ***** válasza:
100%

A macska nem jár ki, lakásban van.

A marha pedig az istállóban. A 4 lábúak. De azokat is el kell látni: állategészségügy.

Az állatorvos jobban tisztában van a zoonóizisos betegségek terjedésével, járványvédelemmel, mint egy szülész/védőnő. Ők a kialakult fertőzés esetén tudnak többet: kezelés.

Ne haragudj, de ha kicsit is bele gondoltál volna abba, amit leírtál.... A 0 kockázat tudod mit jelent? Steril szoba a terhességet megelőző és a terhesség alatti időszakban...Mert nem csak a toxo jelenthet veszélyt a magzatra. Bakteriális hüvelyfertőzés, influenza és szövődményei ezekhez semmi köze sincs egyetlen állatnak sem. Tudtommal. 0 kockázat nem létezik, csak a fent leírt módon. A toxot sem csökkentheted 0-ra azzal, hogy kidobod a macskádat, előző hozzászólásban már leírtam (rágcsálók ürüléke, nyers hús,zöldségek) . Abban igazad van, hogy mindenki maga dönti el, mit vállal be és mit nem. Mindenki leírhatja a véleményét. Az eddigi toxo tesztek eredménye egyenlőre engem igazol. Ez tény. Higiénis, az állatoknak pedig a kötelező oltások és féreghajtások és a kutyus se ismerkedjen most idegen fajtársakkal. Kérdezőnek még annyit, hogy egy fél éves kutyus még nincs minden esetben túl az összes kötelező oltáson, nem alakult még ki a védettség. Szerintem az lenne a legjobb, ha ott kezdenétek, hogy állatorvossal nézzétek át, legyen meg minden kötelező oltásuk, ha kell bélsár vizsgálat. Illetve kérj még most egy vérvételt toxora. Magadnak. Ha átestél már rajta, akkor emiatt kár aggódnod. Egy nyilvános wc lehúzóján/kilincsén több minden a kezeden maradhat. Azután is kezet mosol nem? Az állatok simogatása után is. Ezek az ellentétek szerintem nem a fertőzés veszély miatt vannak. Van aki szereti az állatot és van aki jobb esetben elviseli, csak legyen jó messzire és válassza el legalább egy masszív kerítés.

2012. febr. 9. 13:59
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!