Aki ért a tgyás-gyed dolgokhoz! A tgyás több mint a max gyed (én esetemmel példázom lent, nehéz megfogalmazni a kérdést)?
Figyelt kérdés
2010 áprilistol vagyok itthon a kisfiammal. kaptam rá tgyát és ma gyedet azóta is.
brutto 190.000ft a bérem január1től (kötelező kompenzáció miatt emelték 180.ról)
ma örülde de csodálkozva láttam a számlámon h 15.000ftal többet kaptam mint eddig. eddig ilyen 96-98, most 114,5-öt utaltak. viszont február végére várjuk a tesot, és febr1-el lemondtam a gyed-ről és igényeltem a kicsire a tgyást ujra. az ennél is több lesz akkor várhatóan? köszönöm a segitséget!
2012. febr. 8. 13:12
1/7 anonim válasza:
Mivel emelték a minimálbért, a max gyed is emelkedett. Ezért kaptál többet!
2/7 anonim válasza:
Ja, és a Tgyás azért több, mert abból nem vonnak nyugdíjjárulékot
3/7 anonim válasza:
A gyednek és a tgyásnak semmi köze a minimálbérhez!!!
4/7 anonim válasza:
Mindkettőt a fizetésedből számolják ki. Valószínűleg abban a hónapban, aminből most számolják a gyedet magasabb volt a fizetésed vmilyen plussz juttatásodvolt csak már nem emlékszel rá vagy amiatt kaptál többet mert a a max gyed összege megemelkedett 130 ezerre.
5/7 anonim válasza:
A gyed a mindenkori minimálbér kétszeresének a hetven százaléka..ergo van hozzá köze. A tgyás a te béredtől függ.
6/7 anonim válasza:
Azért kaptál többet, mert emelték a minimálbért, emiatt akinek az alapfizuja 167 ezer felett volt, nőtt a mininálbére, ehhez még ugye hozzájött a családi adókedvezmény amit gondolom most már a magzat után is igénybe veszel, emiatt lett magasabb a gyed. A következő tgyást az kb. annyi lesz mint az előző gyereknél, mivel a régi fizud lesz az alapja.
7/7 anonim válasza:
Hogyne lenne köze a minimálbérhez.
Mivel tavaly nem volt 180 bérezett napod, mind a tgyás, mind a gyed maximuma 130200 lesz (a minimálbér kétszeresének 70%-a - ergo van hozzá köze).
A minimálbér emelkedése miatt a tgyásiod is több lesz, 130200 bruttó, mínusz 16% szja.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!