Fejfájás? Milyen gyógszert lehet szedni? Vagy van valami egyéb praktika, ami enyhítheti kicsit?
Szia!
Algopyrint szedhetsz be nyugodtan. Nekem is fájdogált a fejem és akkor bevettem ami segített.
Próbálj meg sokat pihenni.
16 hetes kismami
Szia! Én is hasonló problémával küzdök, nekem ráadásul migrénig fokozódik. Én a 13. hétben vagyok!
Ami nekem segített eddig: kálcium sandoz +1000mg C vitamin, ez ilyen pezsgőtabletta, meg a vietnámi balzsam, rákemen a homlokomra, picit ledőlök pihenni.(nekem volt már hogy egyik sem használt, akkor a védőnő tanácsára beveszek egy algoflex M-et, migrére mert ez görcsoldó is.)
uh, leírom rövidítve:
paracetamol (panadol, rubophen) az csak a központi idegrendszerben állítja le a prosztaglandin-szintézist, a perifárián (pl. méh) nem. A prosztagalndinra a magzatnak szüksége van. Ezért javasolják agyógyszertárban legtöbbször a paracetamol tartalmút.max napi 2 db ami 1000 mg, de nem szabad renszeresen.(próbáld meg felezni, ha ez is elég)
Az alogpirin (metamizol hatóanyag) bár blokkolja a prgl.szintézist periférián és központi idegrendszerben is, de egész enyhén, ezért ez még mértékkel belefér heti 1-2 szem, de ezt inkább a második trimeszterben ajánlják bátrabban 8elsőben, utolsóban nem igazán) és csak erős fájdalmaknál, ahol a paracetamol már kevés lenne. (pl erős fogfájás)
Amit véletlenül sem: ibuprofén (pl algoflex, ibustar)
ha nem szoksz rá egyikre sem és tényleg alkalmanként veszed be, megpróbálod előbb az enyhébbet, vagy az erősebbet de felekben akkor nem lehet bajotok.Nekem a kávé is segített, mert sokszor az alacsony vérnyomás miatt fáj a fejem és ez egy fél rubophennel megoldott a dolgot :)
(bocs, hosszú lett)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!