Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Fejfájás? Milyen gyógszert...

Fejfájás? Milyen gyógszert lehet szedni? Vagy van valami egyéb praktika, ami enyhítheti kicsit?

Figyelt kérdés
11 hetes kismama vagyok,és az elmúlt két hétben sokat fájt a fejem, gyógszert nem igazán szeretnék szedni,de tegnap már annyira fájt,hogy alig bírtam ki.
2012. febr. 6. 12:13
 1/8 anonim ***** válasza:

Szia!

Algopyrint szedhetsz be nyugodtan. Nekem is fájdogált a fejem és akkor bevettem ami segített.

Próbálj meg sokat pihenni.

16 hetes kismami

2012. febr. 6. 12:18
 2/8 anonim válasza:
A feleségem 16 hetes és neki is néha fáj a feje, a nőgyógyász mondta, hogy algopirint bevehet ha akar de azért nem minden nap. Heti egyszer-kétszer kb. ha fáj a feje akkor 1 algopirin, abból nem lesz baj. A saridont azt kiemelte, hogy ne szedje!
2012. febr. 6. 12:19
 3/8 anonim válasza:

Szia! Én is hasonló problémával küzdök, nekem ráadásul migrénig fokozódik. Én a 13. hétben vagyok!

Ami nekem segített eddig: kálcium sandoz +1000mg C vitamin, ez ilyen pezsgőtabletta, meg a vietnámi balzsam, rákemen a homlokomra, picit ledőlök pihenni.(nekem volt már hogy egyik sem használt, akkor a védőnő tanácsára beveszek egy algoflex M-et, migrére mert ez görcsoldó is.)

2012. febr. 6. 12:19
 4/8 anonim ***** válasza:
Egy-kétszer nekem is volt brutális fejfájásom. 2 nap szenvedés után bevettem egy Algopyrint, és elmúlt. Szerintem a 2 napig tartó fájdalom sokkal többet ártott, mint az az egy szem gyógyszer, úgyhogy legközelebb pár óra után bevettem, ha nagyon fájt és a házi praktikáktól (borsmenta tea, sok-sok ásványvíz, mentolos balzsam) sem múlt el. A babám teljesen egészséges lett :)
2012. febr. 6. 12:23
 5/8 anonim ***** válasza:
Nekem a panadol vált be. Terhesség ill. szoptatás alatt csak ibuprofen és paracetamol tartalmú gyógyszer szedhető. Erre figyelj. Az még segíthet, ha a halántékodnál bedörzsölöd mentolos balszammal. Nekem ez is jó szokott lenni.
2012. febr. 6. 12:32
 6/8 anonim ***** válasza:
Neeeeem algophirynt be ne vegyél. A6z orvosom mondta, hogy csak a panadolt, meg a rubophent szabad!!!!!!Sok folyadék nekem beválik sokszor.
2012. febr. 6. 12:41
 7/8 anonim ***** válasza:
Hát... nekem éppen azt mondták, hogy mindenképpen Algopyrint vegyek be. A nőgyógyász és a háziorvos is. Gondolom attól is függ, hogy ki melyik gyógyszergyártóval áll "szerződésben"... 4. voltam
2012. febr. 6. 12:44
 8/8 anonim ***** válasza:

uh, leírom rövidítve:

paracetamol (panadol, rubophen) az csak a központi idegrendszerben állítja le a prosztaglandin-szintézist, a perifárián (pl. méh) nem. A prosztagalndinra a magzatnak szüksége van. Ezért javasolják agyógyszertárban legtöbbször a paracetamol tartalmút.max napi 2 db ami 1000 mg, de nem szabad renszeresen.(próbáld meg felezni, ha ez is elég)

Az alogpirin (metamizol hatóanyag) bár blokkolja a prgl.szintézist periférián és központi idegrendszerben is, de egész enyhén, ezért ez még mértékkel belefér heti 1-2 szem, de ezt inkább a második trimeszterben ajánlják bátrabban 8elsőben, utolsóban nem igazán) és csak erős fájdalmaknál, ahol a paracetamol már kevés lenne. (pl erős fogfájás)

Amit véletlenül sem: ibuprofén (pl algoflex, ibustar)

ha nem szoksz rá egyikre sem és tényleg alkalmanként veszed be, megpróbálod előbb az enyhébbet, vagy az erősebbet de felekben akkor nem lehet bajotok.Nekem a kávé is segített, mert sokszor az alacsony vérnyomás miatt fáj a fejem és ez egy fél rubophennel megoldott a dolgot :)

(bocs, hosszú lett)

2012. febr. 6. 13:04

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!