Mit tudok tenni a nagyajkakon kialakult vénás tágulattal?
Kismedencei pangásom van, a baba nyomja a kismedencében lévő szerveket, emiatt alakult ki ez a tágulat. Amellett, hogy ronda, érzéketlenné váltak a külső nemi szerveim, annyira ödémás. És persze amiatt is aggódom, hogy mi lesz később, nem lesz-e belőle visszér gyulladás, visszahúzódik-e bármilyen kezelés nélkül. Szóval, várom a tippeket, mit tehetnék itthon ez ügyben. Köszönöm!
31 hetes kismama
Köszönöm a választ. Közben pont aktuális vizsgálat volt a nőgyógyászomnál, megkérdeztem őt is, ugyanazt a választ kaptam, mint tőled. :) Nem kell aggódnom, szerencsére.
Amúgy, némileg bevált, hogy langyosabb vízben zuhanyzom, zéró ülőfürdő, valamint, amikor van alkalmam pihenni a kislányomtól (2 és fél éves), megemelem a csípőmet egy párnával és úgy pihengetek. Így egészen visszafejlődött az ödéma és az az értágulat is alig látszik.
Na igen! Az első terhességemmel én is sokat tudtam pihenni, nem is jött elő. A második viszont akkor fogant, amikor az első még egy éves sem volt, így zéró pihenés, non-stop játszóterezés, séta, cipekedés... szóval nem csoda, h előjött.
De hát ettől nagyobb bajunk sose legyen, nem igaz? :D
További probléma mentes babavárást és könnyű szülést kívánok!
- az előző válaszadó -
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!