Papíron ma vagyok 36 hetes terhes, ultrahang alapján pedig 39!
Akkor most melyik a mérvadó? Hány hetes vagyok? Hja, és most így a végén hajrázott így rá a kisfiam, mert eddig nem volt ilyen "nagy":)
2012. febr. 4. 18:03
1/7 anonim válasza:
lehetséges nekem UH alapján 1x 12hetes helyett 13,5 aztán 23 helyett 24,ez volt a durva 2x is változott és mindig előrébb. :D
2012. febr. 4. 18:11
2/7 A kérdező kommentje:
Egy, másfél hét, az szerintem nem olyan durva. Na de 3?
És akkor neked hogy számolják? mensi szerint, vagy uh szerint?
2012. febr. 4. 18:14
3/7 anonim válasza:
Nem biztos,hogy nagy. Az uh a súlyban téved. Az én fiamat 32 hetesen, 34-nek mondták.
37. hétre született 2800 grammal. A dokim szerint valóban 32 hetes voltam!:)
2012. febr. 4. 18:22
4/7 A kérdező kommentje:
De nem a súly alapján nagyobb 3 héttel, hanem a bpd, és a többi értéke alapján.
2012. febr. 4. 18:23
5/7 anonim válasza:
a 12. heti uh eredménye a mérvadó, amit akkor mondanak kiírt dátumot a szülésre, az a mérvadó. Az, hogy most 3 héttel nagyobbra mondták a babádat az egy dolog. Itt már a gének is szerephez jutnak. Valakinek nagyobb, valakinek kisebb babája születik. Egyszerűen 36 hetes vagy. Nem hinném, hogy a 36 hét alatt egyik uh-n sem vették észre, hogy 3 héttel korábban fogant volna. A babád egyszerűen csak megnőtt mostanra.
2012. febr. 4. 18:43
6/7 anonim válasza:
Nekem a 24. héttől mondták, hogy 2 héttel nagyobbak a méretek. 39+6 naposan programozott császárral szültem faros fekvás miatt, illetve a Bpd az utolsó héten 108mm volt. A fiam 4790gmal és 54 cm-vel született, hatalmas volt :-)Lehet, hogy már érett a babád. Ha a 37 héten születik sem számít már koraszülöttnek. Könnyű szülést!
2012. febr. 4. 19:59
7/7 anonim válasza:
Ha arányosan nagyobb a koránál (nem csak a feje vagy hasa stb) akkor az teljesen normális! A 12. heti uh szerint számolj! A 20 hét után már teljesen eltérhetnek az átlagtól minden méretükben.
Arról nem is beszélve, hogy mekkorák lehetnek az "elmérések"! Az én lányomat 9-én 4,2 kg-nak saccolták (méretek összevetése alapján), majd 10-én hajnalban világra jött egy 3,8 kg-os baba.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!