Ti szoktatok beszélgetni a babátokkal terhesség alatt? Hangosan? És mit mondtok neki? Én 22 hetes terhes vagyok és valahogy nem jön ez a beszélgetős dolog.
Ha a babát érdekelné, amit magyarázunk neki odakintről, akkor a kicsi lányom nem "szórakozott" volna velem majdnem egy teljes napig, miután az összes magzatvize elfolyt, de ő csak nem akart kijönni.
Persze szoktam én is most a kistesóval is kommunikálni, pl megsimogatom, ha kitolja a kis fenekét, vagy ha már egy ideje nem jelentkezett, akkor kicsit "zaklatom", hogy adjon vmi életjelet. De azt tényleg erőltetettnek tartom, hogy "akkor most beszélgetünk a babával meg zenét hallgattatunk vele és a többi".
Nekem sem jön a beszélgetés, és a Páromnak sem. Imádjuk simogatni, meg mostmár erősebben kitolja magát itt-ott, és nagyon élvezzük. De a beszélgetés erőltetettnek tűnik. Néha, ritkán mondom Neki, hogy most akkor porszívózunk vagy megyünk ide-oda, meg Apa is mondja neki, hogy szemünk fénye, nagyon várunk, és simogatja, ad puszit.
Múltkor is fura helyzet adódott. Ugye mondják, hogy a babáknak jót tesz a klasszikus zene, de mi nem szoktunk azt hallgatni. Inkább rádiót, vagy mulatósat. Párom tesója és a felesége kedveskedni akart, és adni akartak nekünk CD-t. Megfogtam, látom, hogy jazz, és vissza is adtuk rögtön, hogy aranyosak meg minden, de mi nem hallgatunk ilyet. Szerintünk azt kellene megszoknia, ami egyébként is várja kint. Van, amit én élvezek, és ő is élvezi, felélénkül.
34h kismama
Aranyos vagy. Mibe, hogy első baba? :)
Elárulom hogy még akkor is olyan furi lesz az egész, amikor megszületett. Olyan kicsi, gyámoltalan, nyávog meg minden. Persze aranyos, de idő kell, hogy egymáshoz csiszolódjatok.
Emlékszem, amikor pár hetes volt a kisfiunk, hogy álltunk tehetetlenül felette a férjemmel, hogy már mindent megtettünk, etettük, tisztába tettük, ringattuk, akkor miért sír még mindig? És hogy mi vagyunk a világ legbénább szülői, hogy nem jövünk rá, mi a baja. Most már hamarosan kétéves, szerintem azért beszél még mindig alig, mert minden egyes halandzsáját értjük, és mindig tudjuk értelmes magyar szavak nélkül is, mit akar. Sikerült az egymáshoz csiszolódás.
Nem ezen múlik, nyugi. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!