Nektek tetszik a Patrik név? Ha igen miért, és ha nem miért?
Volt egy pasim, így hívták.
Sunyi gennyláda volt.
Május 30-án még anyámnak vitt virágot, hogy milyen csodálatos lánya van. Június 4-én meg elhagyott, mert nem szeret--> ez volt az indok.
Na, azóta nem jön be ez a név:-)))
Nekem tetszik, jo a hangzasa, nem tul kacifantos es kulfoldon sem nehez megertetni masokkal egy ilyen nevet.
Mellesleg a Mentalistas Patrick Jane jut rola egybol eszembe, aki azert nem annyira rossz pasi es (a szerep szerint) van egy sajatos stilusa.
Meg nem is tulsagosan gyakori, akad Patrik az ismerosok gyermekei kozott, de csak ketto, ami nem sok.
Ha német férjem lenne, talán választanám, de magyarban nekem nem hangzik jól.
Szerintem ne foglalkozzatok az "idegenekkel", ha nektek tetszik, válasszátok!
Nekem is van "furcsa nevű" gyerekem, és van "szokványos nevű" is, de mindkettő vagy tetszik valakinek, vagy nem...
Ír eredetű név.
Persze nem is hallgatok másra, csak egyszerű kíváncsiság.
Nekem nem hangzik annyira idegennek mint egy pár mai név, inkább nem mondanám nehogy sértő legyen.És pár év múlva gondolom megszokott lesz a magyarban is, mint sok más idegen eredetű név itt Magyarországon.Mert sokan hangoztatják hogy ők milyen magyar nevet adtak a gyereknek, közben meg véletlenül sem az, csak már régebb óta meghonosodott itthon is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!