Éjjelente sokszor begörcsöl a vádlim, arra ébredek. Mit tegyek?
Nekem is kalciumot javasolt a doki, de az nem igazán volt elég. Mellette szedte magnéziumot is. (a terhesvitaminon felül)
Teljesen nem mulasztotta el semmi sajnos, de azért enyhült.
kálciumot ne vidd tulzásba az túladagolható
De szedjél magnéziumot külön plusszban. azt lehet akármnennyit, és az izom görcsökért az felelös. a hasad is begörcsölhet, vagy keményedhet, ez mind normál a terhesség idején ezért kell plussz magnéziumot szedni.
Mivel ezt még senki nem ajánlotta...,így ha megint erre ébredsz,akkor a lábfejedet,lábújjaidat feszítsd a térded felé addíg míg el nem múlik,vagy nem enyhül a fájdalom!
Nálam ez nagyon sokat segített,mikor annó az első kislányomnál rátaláltam erre a válaszra.. :)
Most várom a második csajszimat. Szerencsére ez nem igazán jött elő,csak 1-2-szer..mármint a lábgörcs..,viszont most meg a kezem zsibbad egész nap..Éjjel olyan szinten fáj,hogy nem tudok aludni tőle...,de erre csak azt a megoldást találtam a neten,hogy megkell szülni..csak az segít.. :)
A magnézium és a kálcium szedést meg úgy csináld,hogy ne egyszerre vegyed be,mert gátolják egymás felszívódását,vagy mit.... :) Szóval a lényeg az,hogy mondjuk az egyiket reggel vedd be,a másikat meg este..
Bár én 3X2 magnéziumot szedek,meg egy kálcium tablettát,de én valamikor a 3 adag közt veszem be az 1 kálciumot..
Szia. Nekem terhesség előtt is sokszor begörcsölt éjszaka a vádlim, de amikor terhes lettem a doki egyből elkezdte szedetni velem a magnerotot és azóta semmi pedig féltem tőle, hogy biztos szenvedni fogok ettől, de nekem bevált és azt mondta, hogy a közérzetnek is jót tesz :D. A kálcium pezsgőtablettát csak akkor használom, ha elkezdenek nagyon töredezni a körmeim, fájnak a fogaim,a bokám akkor iszok egyet és utána minden ok.
Jó babavárást 24+3 hkm
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!