Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Kaphatok-e TGYÁS-t, GYED-et?

Kaphatok-e TGYÁS-t, GYED-et?

Figyelt kérdés
2010. márc.31. -ével 3 év után megszünt a munkaviszonyom (87. 000ft/hó volt a fizum, kézhez kb.62 ezer jutott). Munkanélküli juttatást kaptam fél évig + elvégeztem egy tanfolyamot. Ezt követően az önkormányzattól álláskeresői segélyt kapok. Most viszont elméletileg felvettek dolgozni 8 órában rendesen bejelentve az önkormányzatunkhoz.(2012 márciustól) Június 2.-ára vagyok kiírva, a mozdulás szerinti időpontom május 19. Na, szóval most igényelhetek TGYÁS-t és GYED-et?
2012. febr. 2. 18:33
 1/3 anonim ***** válasza:

Az alapján, amit leírtál, nem fog járni, mert nem lesz meg a 365 biztosításban töltött nap.

Neked ennyi kellene 2010. június 2-től (elvileg) 2012. június 2-ig.

Ezzel szemben neked van fél év álláskeresésid, meg lesz 3 hónap munkaviszonyod. Talán ha az álláskeresési segély 3 hónapig járt volna, akkor lenne esélyes a tgyás és a gyed, de azt nem írtad, meddig tartott. Ha volt 3 hónap, akkor kaphatsz. Viszont csak a minimálbér után (vagy ha a béred kevesebb, akkor azután)

2012. febr. 2. 18:58
 2/3 A kérdező kommentje:
Az önkormányzati álláskeresői segélyt még mindíg kaptam, a mai napon is vettem át. Csak nem 28.500, hanem már csak 22.500 ft jár, mert mindenkié le lett csökkentve. Akkor ez számíthat? Köszi
2012. febr. 2. 19:04
 3/3 anonim ***** válasza:

Azt nem tudom, hogy az önkormányzattól kapott segély alatt biztosítottnak minősülsz-e, de attól tartok, hogy nem. Ez valami szociális támogatás?

És ha nem, akkor nem lesz meg az időd a tgyáshoz és a gyedhez:(

2012. febr. 3. 14:45

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!