Volt valakinek látászavara terhesség alatt? (24 hkm)
Figyelt kérdés
Ma este elkezdtem homályosan látni, összefolytak a képernyőn és a papíron a szavak. Kb 15-20 percig tartott. Vérnyomásom rendben. Mitől lehetett?2012. jan. 29. 21:22
1/7 anonim válasza:
Esetleg migréntől, annak tipikus tünete ez, olyankor általában maximum 1-2 órával később erős fejfájás is jelentkezik. De toxémia tünete is lehet, bár az jó, hogy a vérnyomásod rendben. Ha nagyon kifejezett volt, én azért megnézetném magam (átmeneti agyi keringészavar /TIA/ is okoz ilyet, ha esetleg fokozott véralvadásra való hajlamod van, a hormonok beindíthatják). Nem ijesztgetni akarok abszolút, csak az opciókat írom le, még mielőtt leszólnának.
2/7 A kérdező kommentje:
Köszi, hogy írtál. Remélem többet nem lesz, de kedden megyek orvoshoz és meg fogom neki említeni. Toxémiát kizárom, mert a vérnyomásom 120/60 felett sosem volt, vizeletemet rendszeresen ellenőrzi a védőnő, nem is vizesedem, úgyhogy nagyon meglepődnék ha az lenni.
Hallottam, hogy terhesség alatt lehetnek látásproblémák, csak nem nagyon találkoztam olyannal, akinek tényleg volt is.
2012. jan. 29. 21:31
3/7 anonim válasza:
Hát igen, sok minden megeshet, mert (többek közt) a progeszteron hatására az érfalak ki tudnak tágulni, és ezek az átmeneti keringésváltozások sokféle dologgal járhatnak, pl. ezzel is. A toxémia így szerintem sem sanszos, valószínűleg minden oké. :)
4/7 anonim válasza:
nekmromlott mindkét szemem majdnem egy dioptriát.Azt mondták,hogy szülés után visszaállhat,hát nem állt...már 9 hónapja:) de amúgy is rövidlátó voltam
5/7 anonim válasza:
Nekem rengetegszer! Foltosan láttam, meg mintha csúsztak volna szét a betűk... utólag rájöttem, h gyakrabban kellett ennem, mint azelőtt, mert leesett a vércukrom. Az volt a durva, h amúgy meg nem éreztem semmit, csak ez a fura látászavar és tök ijesztő volt! Próbáld ki, hátha neked is segít :)
6/7 A kérdező kommentje:
Akkor nem vagyok egyedül. És a cukorterhelésed amúgy rendben volt? Én most megyek a héten és kicsit parázok, hogy minden ok legyen.
2012. jan. 30. 10:19
7/7 anonim válasza:
Nekem mindkét terhességemnél rendben volt a cukrom (pedig jó sok édességet ettem), de ettől függetlenül mindkét időszakban voltak ilyen látászavaraim, amíg el nem kezdtem gyakrabban (csak pár falatot) enni. Tényleg sokat segített!
- a 22:56-os válaszadó -
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!