Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Milyen viszonyban vagytok a...

Milyen viszonyban vagytok a védőnőtökkel? Szerettek hozzá menni? Vagy inkább csak kötelességből mentek?

Figyelt kérdés
Nekem nincs vele konkrétan semmi bajom, csak mégsem megyek hozzá szívesen.Ti hogy vagytok ezzel?Mindig össze vissza hív be, hol 4 hol 2 hetente.Nálatok hogy működik ez?
2009. máj. 30. 12:50
 1/9 anonim ***** válasza:
2 havonta járok hozzá, most vagyok a 33 héten és eddig 3-szor voltam. Nekem a sajátom nem szimpi sajnos, pedig ha majd otthon leszek a babával őt kellene hivogatni, ha nem tud valamit az ember nem?! bár anyukám is segíthet, de a védőnő azért van! Illetve mikor meglátogat akkor is tudjál vele konzultálni. A múlt héten vizeletvizsgálatot csinált valamilyen folyadékkal és közölte, hogy genny van benne ill. fehérje! Na jól megilyesztett! Elmentem a kórházba is és kiderült semmi gond. Már csak ezért is utálom!!! Valamint a babakelengye listába is belekötött, hogy minek vennék én sterilizálót hiszen van tabletta! és még sorolhatnám....
2009. máj. 30. 12:58
 2/9 anonim ***** válasza:
Szia.Nekem nagyon édes a védőnő.aki elötte volt az egy nagyon fiatal,épp most végzett lányka volt aki nem sok vizet zavart.Mindent rámhagyott,a kéréseimre a válaszokat általában nem tudta.ha szükségem volt rá soe volt elérhető.A bab megszületésével se jutottunk elörébb.Nem volt vele gond,de segíteni se segített.Most aki van egy nagyon édes nő.Messzíről lerí róla,hogy mennyire szereti a gyerekeket,és ez jó érzés.Mindig megjegyzi a dolgokat,sose általánosít,és remgeteg tanácsa van,ami mind jó.de csak tanácsok ő mindig rámhagyja a döntést.Bármikor elérhető sőt szabadsága idelyém is felhívott amikor mellgyulladásom volt,hogy hogy vagyok már.szóval sok ilyen védőnő kéne mindenkinek.
2009. máj. 30. 13:13
 3/9 anonim ***** válasza:

Első babámmal egy tündéri, idős védőnénink volt, tele rutinnal, jótanáccsal és bölcsességgel.

Elköltöztünk...

Mostani két szót nem szól, nem kérdez, beírja hogy panaszmentes vagyok, holott görcsöltem, hányingerem volt.

Felhívtam telefonon, hirtelen azt sem tudta, hány gyerekem van, holott régebbről már ismerjük egymást.

Nem szívesen megyek hozzá, főleg hogy közölte, hogy afp-re utazzak 20kilómétert, mert akkor nem kell beutalót írnia. (fekvésre vagyok ítélve, de utazgassak)

Ha meg megírná a beutalót, itt helyben elmehetnék laborba..

A megszületettt 14 hós gyerekem után sosem érdeklődött.

2009. máj. 30. 13:50
 4/9 A kérdező kommentje:

Na akkor ez is változó úgy látom.

Én meglennék nélküle, szinte nem tud olyat mondani amit ne tudnék, vagy már ugye itt van az internet.

2009. máj. 30. 14:06
 5/9 anonim ***** válasza:

Nekem sokáig nem volt különösebb gondom vele, bár hasznom sincs túl sok.

Ami fura volt, hogy megmagyarázta nekem, mi az a lombikprogram, ráadásul rosszul. Már csak azért, is mert én lombikbabát várok, úgyhogy van némi fogalmam erről.

Kizárólag olyan tanácsokat ad, amit a menyétől hall, az unokáival kapcsolatban.

Szoptatási tanácsokat nem ad, majd csak ha a gyerek 3 hetes lesz, nehogy én bebeszéljek magamnak egy mellgyulladást. Azóta megnéztem egy videót a szoptatásról plusz elolvastam két könyvet és nem vagyok frászban most sem.

A kiságyat tőlem 3 méterre a sarokba javasolta, ami szemben van az ajtóval és mellette ablak van (huzat!), plusz az ablak alatt, a kiságy mellett konvektor van. Tudtommal egyik sem jó a babának. Lényeg, hogy az ágyam mellett a sarokban nincs jó helyen. Szerinte.

Kérdésre nem tud válaszolni, ha nem tetszik a véleményem vagy nem értek egyet vele (pl. nem akarok szoptatós melltartót mert van egy és utálom), akkor meg paraszt velem.

Szóval a kórházból már a férjem fogja felhívni, és rendezni az első látogatás kérdését, mert jönne akkor, mikorra hazaérünk a kórházból és sajna elég nehéz megszabadulni tőle...

Hát ez van.

2009. máj. 30. 14:13
 6/9 anonim ***** válasza:

4. vagyok:

Hozzáteszem, hogy anyukám, anyósom és a kisgyerekes barátnőim százszor többet tudnak segíteni, mint ő.

2009. máj. 30. 14:13
 7/9 anonim ***** válasza:
Én szeretek beszélgetni vele, alapos és figyelmes, nagyon kedves.
2009. máj. 30. 14:59
 8/9 anonim ***** válasza:

A mi védőnőnk nagyon aranyos. Már terhességem alatt is kedves volt, de azóta, hogy megszületett a pici fiunk még tündéribb lett.Imádja a fiunkat. Mikor hazajöttünk a kórházból nálunk volt másfél órát. Megmutatta a rendes szoptatást (a kórházban ez nem sikerült), a kézzel fejést, meg ami csak eszembe jutott megkérdeztem tőle. Utána jött egy héten többször is, amikor erre járt. Most már mi megyünk hozzá minden héten. Megméri a súlyát és ha van kérdésem vagy panaszom akkor meg tudom vele beszélni.

Örülök, hogy nekem ilyen szerencsém van vele!

2009. máj. 30. 16:16
 9/9 anonim ***** válasza:

Nekem semleges, de inkább pozitív véleményem van róla.

Sok mindent tanácsolt már, de nem mondott újakat, mert sokat olvastam már a babavárással kapcsolatban a neten.

A legutóbb vettem észre, hogy lehet, hogy Ő is babát vár, de nem mertem rákérdezni, mert még nem voltam biztos benne, hogy nem-e csak meghízott egy kicsit. Jövő héten majd kiderül...

De ez lehet, hogy azt jelenti, hogy mire a babám megszületik, pont más védőnőm lesz. Pedig nekem is inkább a gyakorlati tanácsok fognak hiányozni. Anya tudna segíteni, de ő messze lakik. Még nem tudom, mi lesz.

22 hetes km

2009. máj. 30. 16:54

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!