Táppénz, mikortól, mennyit kapok?
6 hetes terhes vagyok, eü-ben dolgozom, és már most is lebetegedtem, mert elkaptam valamit (gyerekekkel is foglalkozom). Szerintetek mikortól érdemes táppénzre mennem? És mennyit kapok, ha a tavalyi bruttóm 170e volt, és több mint 2 éve dolgozom? A bruttóm 60%-át kapom nettóban, azaz kézhez? Tehát kb havi 100e-t?
Köszönöm a válaszokat!
Tehát a TP napi maximuma 5.000,-Ft. Kb. 100.000,-Ft lesz igen.
Akár holnap is elmehetsz TP-re, de én még azért várnék.
Kedves 3. Hozzászóló!
Az adójóváírás megszűnt, az adókedvezményt pedig majd csak akkor igényelheti, amikor betölti a 90 napot a terhessége. Ezt annak a hónapnak az első napjától lehet visszamenőlegesen kérni, amikor betöltötte a 90 napot.
2. voltam
3. vagyok, köszönöm utolsó:)
Igen, tisztában vagyok vele, de mindig van valaki, akinek jól esik kötekedni:) (vagy gondolom bántó volt, hogy helyesbíteni mertem a tévedését)
SZóval kérdező, a válaszom így helyes: a táppénzből kizárólag szja-t vonnak. Onnantól, hogy jogosult leszel az adókedvezményre, még ezt a levonást is lehet csökkenteni, ha te veszed igénybe.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!