Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Kismamák ti nem féltek hogy...

Kismamák ti nem féltek hogy most már mi is elkapjuk a sertésinfluenzát? Hogyan lehetne ez ellen védekezni? Tudtátok hogy elért Magyarországra is?

Figyelt kérdés
Most mondták be a híradóba.Eddig is rettegtem hogy elnekapjam de hogy már elért ide is már kész káosz.
2009. máj. 29. 18:23
1 2 3
 11/23 A kérdező kommentje:
Jaj hagyuk már a régen mivolt dumát.Kitérdekel!!!!Igen félünk mért te voltál már terhes?Ha igen nem féltél?Esetleg ha annyit várnál/tál volna egy babára mint én akkor lehet nem írtad volna ezt ide.Meg még hogy min mentünk keresztül.Úgyhogy a hü..e véleményed tarts meg magadnak.Ha meg nem voltál még terhes akkor mit tudod te hogy mit érez egy féltő kismama!Inkább így minthogy lese szarjam a gyerekem és szülés után meg eldobjam seteleg elvetessem!!!
2009. máj. 29. 19:11
 12/23 anonim ***** válasza:
65%
Mi a bajod?!Ki beszélt itt abortuszról?!22 hetes terhes vagyok 29 évesen,első gyerekemet várom.De nem élek burokban,megeszek mindent,soha eszembe nem jutna olyan ökörségeket kérdezni,hogy mit ehetek és mit nem,és nem fogok bezárkózni,mert itt az influenza.Tudtommal mindenki leírhatja a véleményét,ha ez neked nem tetszik,akkor is.Ezt bírom a legjobban,bemondanak valamit a tv-ben és már mindenki pánikol!Ha meg hisztis vagy a front és a hormonok miatt nem a másikat kéne látatlanban lehülyézni...
2009. máj. 29. 19:21
 13/23 A kérdező kommentje:
Te kezdted a régen ez meg az volt!És kitérdekel!!!Nem is volt ennyi betegség!És én nem is kérdeztem hogy ezt meg azt lehet e enni!Ami jól esik megeszem és kész.Én csak ettől a fos influenzától félek és kész.És ahogy mondod én is leírom a véleményem még ha nem is tetszik neked sem.Ennyi.
2009. máj. 29. 19:26
 14/23 anonim ***** válasza:
81%
Kismamák ne vitatkozzatok! Megnyugtatásként úgyis csak az érti meg, hogy mekkora áldás a terheség aki jó sok évet várt a terhességre! Én is parázok mindentől- ez így normális! Anyósom állandóan alkoholt akar velem itatni, utcai vadidegen macskákat simogat ha velem van- az a gyanum, hogy mindenáron rosszat akar... Teljesen normális, hogy a hormonok miatt kicsit dilisek vagyunk. És parázunk!
2009. máj. 29. 19:33
 15/23 anonim ***** válasza:
87%

De én nem hülyéztelek le!Soha senkit nem hülyézek le látatlanban!Régen is voltak betegségek!A húgom akkor született amikor felrobbant csernobil,beteg is lett miatta,mint sok más gyerek... és azóta is,az ellen sem tudsz tenni,erre még védőoltás sincs...

De a magyar dokik nagyon ügyik és kifejlesztik a védőoltást,csak azért kell imátkozni,hogy ne adják el idő előtt,és utána majd ne kelljen emiatt fizetni érte.

2009. máj. 29. 19:34
 16/23 A kérdező kommentje:
Én nem akarok vitázni nem az erősségem,de ez a válasz rosszul esett.
2009. máj. 29. 19:38
 17/23 anonim ***** válasza:
76%

Skóciában élek, környékünkön is van már az eleje óta H1N1 influenzás.

Minden nap tömött vonaton járok Glasgowba be dolgozni, este pedig haza. Minden megfordul a fejemben, főleg ha valaki köhög, tüsszög, szívja/fújja az orrát körülöttem.

Most még jobban figyelek, hogy ne egyek mosatlan gyümölcsöt, állandóan mosom a kezem, próbálok a vonaton mindenkitől (észrevétlenül) elhúzódni, vannak a száraz kézre felvihető zselé szerű fertőtlenítők, biztos lehet otthon is kapni a DM-ben, Rosmannban, vagy ilyesmi helyen. Ezeket a munkahelyemen is, kóházban is a pánik beindulása óta felszerelték. Ezzel gyakran fertőtlenítem a kezem. Illetve bízom benne, hogy nem lesz baj.

Azt mondják, a fitt, egészséges szervezetet nehezebben támadja meg, inkább a betegek öregek vannak kitéve a veszélynek.

Figyelek még jobban, hogy egészségesek maradjunk.

37 hetes gömbi

2009. máj. 29. 19:56
 18/23 anonim válasza:
87%

Sziasztok!

Én január óta Mexikóban vagyok, 2 hét múlva megyek haza. Most derült ki, hogy 6 hetes terhes vagyok. Itt már rég lezajlott ez az influenza láz, és mint kiderült, az oltás semmit nem használt, mert volt olyan, aki beoltatta magát, és mégis beteg lett.

A lényeg a sok kézmosás, ha lehet, az alapos takarítás, ruha mosás és ami még jó, az a kézfertőtlenítő gél. Itt mindenki maszkban rohangált 3 hétig, mindent mindenhol fertőtlenítettek, és ha jól tudom a városban senki sem lett beteg (nem főváros)...

Ne izguljatok, szerintem ott is minden rendben lesz!

2009. máj. 29. 20:15
 19/23 anonim ***** válasza:
84%

Sziasztok!

Egy nagy kérdés ezzel kapcsolatban:

A védőoltást kismamák is kaphatják? Nem veszélyes a magzatra az sem? Persze az influenza sem.... Szóval nehéz nekünk is most...

Én is félek, féltem a születendő gyermekem életét. Én sem élek burokban, de mindent megteszek az egészség szempontjából ami tőlem telik. Így marad a sok kézmosás és lehetőleg kerülöm a túlságosan zsúfolt helyeket. Szerencsére táppénzen vagyok, így talán könnyebb.

Sok-sok egészséget Nektek is!

2009. máj. 29. 20:28
 20/23 anonim ***** válasza:
83%
Köszi a józan választ! Gondolom a kérdező is ilyen válaszokat várt! :-) Megnyugtató amit írtál! Boldog babavárást mindenkinek!
2009. máj. 29. 20:31
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!