A sterilizáló az nagyon fontos?
Semmi értelme, bármilyen edényben kifőzheted, amit kell.
Mi Kb. 3 hetente főzzük ki a cumisüvegeket, azon kívül csak mosogatjuk.
Mellszívót naponta kifőztük, bár szerintem annak sem lett volna fontos.
Ha nem főzöd ki akkor sok baktériumot kaphat el a baba és szinte garantált a szájpenész. Aki előttem azt írta, hogy egy csecsemőnél nem tette meg és nem lett baja az nagyon felelőtlen és óriási mákja van. Rengeteg ismerősöm van aki hasonló képpen gondolkodott és a szájpenészt kivétel nélkül összeszedték ketten pedig hasmenéses vírust kaptak. Gyerekorvosuk kérdezte, hogy minden használat előtt kifőzik-e a gyerek holmiját amit ő a szájába óhajt venni. Mert igen...ez a következménye. A szápenész ráadásúl több alkalommal ráterjedt az anyuka mellére ettől fogva oda vissza fertőzték egymást. Még több héttel később is mikor emiatt megszakadt a szoptatás a gyerekeknek utolsó lépésben a fenekükből jött ki, mert az egész belén át végighaladt.
Féléves korától, már valóban nem annyira létszükség, mert nem tudod megakadályozni, hogy mindent végignyaljon és szájában vegyen. Csak ekkorra épül ki az immunrendszere. Viszont ajánlatos a használata továbbra is, mert megelőzhetsz vele sok betegséget.
Kifőzheted a dolgait abba az esetben ha veszel egy új edényt amit semmi másra nem használsz. Ebben az árban pedig már vehetnél egy mikrós sterilizálót is aminek a használata milliószor könyebb.
Mosogatni kizárólag babáknak való mosogatószerrel lehet (nuk-ot ismerem csak). Minden használat előtt mosd el velük. Normál mosószerrel vegyszereket juttatsz közvetlenül a baba szájába. 4 hónapos korában kapja meg a kiskori oltásait amik kötelezőek (1 éves korig csak ajánlott van). Gondolhatod, hogy mennyire lehet ellenálló a szervezetük... Az én lányom 3 hónapos korában elkapott egy vírust amitől más kettő köhögött kicsim pedig fuldoklott és majdnem tüdőgyulladást kapott. 5 napi antibiotikum kúra után 3 hétig ment a hasa és sehova nem mehettünk ki és itthon papírmaszk használatát írta elő az orvosunk.
Ne vedd olyan könnyelműen ezt a sterilizáló dolgot ahogyan ezt vérlázitó hanyagsággal az előttem válaszoló egyike teszi. Ha nem betegedett meg a gyereke akkor ténylegesen akkora szerencséje volt amiért mindenpercben hálát kéne adnia. Egy hasmenéses betegség olyan kiszáradást okozhat ami akár kórházi infúziós kezelést is szükségessé tehet. Ne reckíroztass!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!