Veszélyeztetett terhesként vagyok táppénzen, előtte gyógypedagógusként dolgoztam. Jár az utazási kedvezmény és az étkezés utalvány ezidő alatt is?
Szia! Én is táppénzen vagyok és kapom az étkezési utalványt. Az utazási kedvezményről nem tudok nyilatkozni.
28 hetes kismama
Az étkezési utalvány valószínűleg béren kívüli juttatás a munkáltatódnál. Emiatt pedig úgy és abban az esetben jár, ahogy a munkáltató belsőleg leszabályozta. Sok munkáltató nem ad a táppénzen lévő munkavállaló részére étkezési utalványt, arra tekintettel, hogy a táppénz alatt a dolgozó nem végez munkát. Így tehát javaslom, érdeklődj a munkáltatódnál, van-e belső szabályzat (például kollektív szerződés vagy cafeteria szabályzat), illetve mi alapján adják vagy nem adják az utalványt. Egyébként a béren kívüli juttatásokat nem kötelező adni, a munkáltató dönt arról, ad-e és milyen értékben (általában az adómentes értékhatárig szokta - ez neki is kedvező), továbbá fontos megjegyezni, hogy nincs olyan munkajogi szabály, amely előírná vagy szabályozná a béren kívüli juttatások kötelező biztosítását, annak mikéntjét.
Sajnos ami az utazási kedvezményt illeti: nem teljesen értem, mi lehet, kár, hogy nem fejtetted ki bővebben. 28 hetes, amúgy munkajoggal foglalkozó kismama
Szia!
Én is közalkalmazott vagyok.Az étkezési jegyet nálunk 30 napot meghaladó(tartós) táppénz esetén nem adják sajna, ez belső szabályozás kérdése.Az 50% utazási kedvezménnyel kapcsolatban pont tegnap jártam pórul, mert márc.31-én lejárt, így teljesárút kellett vennem, de szerintem ezt meghosszabbítják majd, csak kérni kell, nálunk a gazdaságvezetőnél intéződnek az ilyen dolgok, sztem kérdezd meg telefonon te is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!