4 hónapos terhes vagyok, sajnos nem dolgozom, tavaly szeptemberbe lejárt a munkanélkülim is, de azóta fizetem magam után a tb-t. Így jár valami nekem, gyed, gyes?
Így ami biztosan jár:
gyes és családi pótlék ,az havi 37,500 forint és az egyszeri anyasági támogatás.64,000Ft , ha meg van a 4 pecsét a kis könyvedbe.(de lehet hogy 6 kell, nem emlékszem pontosan).
Utolsó:
Ha bérszámfejtő vagy, akkor tudnod kéne, hogy az egyéni járulékfizetés csak és kizárólag eü. ellátásra jogosít, ebből a szempontból nem számít biztosítotti napnak! Az már csak hab a tortán, hogy az igényléskor élő vagy közelmúltban megszűnt biztosítási jogviszony IS feltétel. Nem gond, ha nem vagy ebben otthon, de akkor ne vezess félre senkit.
Kérdező:
Az igénylést megelőző két évből kell minimum 365 biztosítotti nap, ebbe beleszámít (többek között) a munkanélküli ellátás ideje is. De a másik feltétel a tgyás esetében:
- igényléskor élő munkaszerződés vagy
- max. 42 napon belül megszűnt munkaviszony vagy
- 42 napon túli baleseti táppénz megszűnését követő 28 napon belüli szülés.
A gyed esetében:
- élő munkaszerződés vagy
- a tgyás ideje alatt megszűnt bizt. jogviszony.
Szóval ennyi információ alapján jelenleg gyesre vagy jogosult (br. 28500Ft) + családi pótlék + egyszeri anyasági (ha terhesgondozáson min. 4 alkalommal megjelentél). Ha most be lennél valahova jelentve, akkor is kérdéses, mert a kérdésedből nem derül ki, hogy mennyit dolgoztál, mikor dolgoztál, mennyi ideig kaptad a munkanélkülit.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!